Nie od dziś wiadomo, że gwiazdy nie żyją wyłącznie z eventów czy okazjonalnych występów w telewizji. Większość znanych i lubianych to przede wszystkim prężni biznesmeni, którzy liczą na sukces sygnowanych przez siebie przedsięwzięć. Popularne są na przykład restauracje, które prowadzą już m.in. Magda Gessler, Piotr Adamczyk czy Robert Lewandowski.
Agustin Egurrola zaprasza do restauracji. Ceny zaskakują
Od jakiegoś czasu do tego grona należy także Agustin Egurrola. W łódzkiej Manufakturze działa sygnowana przez niego knajpa Manuarte, którą wielokrotnie promował na instagramowym profilu. Do restauracji, opisywanej na oficjalnej stronie internetowej jako "ambasada latynoamerykańskiej sztuki, rozrywki i smaków", udał się niedawno kulinarny influencer i autor kanału "Podróże ze Smakiem".
Ja testowałem ajiaco, czyli zupę z chorizo, maślanką i maślanym puree. To było moja największe zaskoczenie - chwalił w instagramowej rolce. Na przystawkę wleciały krokiety ziemniaczane z caponatą i kozim serem, a na danie główne ogromne żeberka ze śliwkami i chipotle w towarzystwie ziemniaków i czarnej fasoli. Mięso było niezwykle kruche i mięciutkie. Żeberkowy ideał!
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Serwowane tam potrawy są więc nieco bardziej wyrafinowane niż w przeciętnej knajpie, ale wszystko ma w końcu swoją cenę. Do portalu ShowNews napisała czytelniczka, która pojawiła się w Manuarte. Co prawda chwali wystrój oraz przyjazną obsługę, ale wyraźnie ubolewa nad cenami serwowanych tam dań. W efekcie nic nie zamówiła, bo jej zdaniem koszt potencjalnych potraw był dość wygórowany.
Jak to w restauracji bywa, przyszła pora na jedzenie, którego nasza czytelniczka jednak nie skosztowała, ponieważ potrawy, na które miała ochotę, kosztowałyby 149,70 zł. Szalona kwota! Czytelniczka nie wliczyła w to napoju oraz napiwku. Idąc tym tropem, rachunek zwiększyłby się o kolejne 30 zł! Nie wspominając nawet o deserze, ponieważ to kolejne 30 złotych... - czytamy na łamach serwisu.
Zerknijmy zatem do menu dostępnego na stronie. Za zupę, oczywiście w zależności od wybranej opcji, trzeba zapłacić od 27 do 43 złotych. Za dania z makaronem knajpa promowana przez Egurrolę życzy sobie między 40 a 50 złotych, za sałatki w granicach 50 kilku złotych, a za dania główne - od 60 do nawet 100 złotych. Ceny przystawek oscylują natomiast między 30 a 50 złotych za porcję.
Miejsce faktycznie ładne, ale czy menu musi być aż tak obciążające portfel? - zastanawia się portal.
Jeżeli zależy nam na pełnym posiłku, to faktycznie nie każdego będzie stać na taki wydatek. Podejrzewamy jednak, że, podobnie jak w przypadku innych celebryckich knajp, chętni i tak się znajdą.
A Wy wybralibyście się do restauracji Agustina?