Angelika Fajcht zadebiutowała w show biznesie już dekadę temu (!), biorąc udział w drugiej edycji Top Model. Tam dała się zmacać Dawidowi Wolińskiemu, który twierdził, że z jego strony było to czysto edukacyjne zachowanie: "To może spotkać modelkę w prawdziwym świecie show biznesu!"
Na szczęście Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji uznała inaczej: TVN zapłaci ZA "MACANIE BALONÓW" Andżeliki Fajcht w "Top model"!
Kariera Angeliki rozbłysła jednak po występie w Dzień Dobry TVN, gdy półnaga "grała" na gitarze. Od tamtej pory Angelika to słynna "gitarzystka TVN-u", która na rozpoznawalności zajechała o wiele dalej niż wiele jej koleżanek z show biznesu. Angelika Fajcht jest bowiem pracowita i konsekwentna, o czym powinny pamiętać każde gwiazdki marzące o sławie. W końcu mało która pozowała na czerwonym dywanie w Cannes.
Przez te dziesięć lat Angelika brała udział w niezliczonych konkursach piękności, zdobywając tytuły "Ciała Europy", "Miss Turystyki Egiptu" oraz wyróżnienie w chińskim konkursie "Model Look". Jak przystało na szanującą się modelką, prężnie działa też w mediach społecznościowych. To właśnie tam relacjonuje swoją nową pasję, jaką jest gotowanie. Angelika Fajcht - jak przystało na kobietę renesansu - została bowiem blogerką kulinarną.
"Gitarzystka TVN-u" założyła na Facebooku stronę "Kulinarne inspiracje Angeliki Fajcht", gdzie wrzuca proste, acz wyrafinowane przepisy. Kucharzenie relacjonuje także na Instagramie. Trzeba przyznać, że Angelika skupia się głównie na tradycyjnych, smacznych daniach, które stanowią kanon polskiej kuchni. Ostatnio na przykład zrobiła gołąbki i usmażyła wątróbkę z jabłkami i cebulką.
Każdy, kto choć raz spróbował wątróbki, wie, że jest to raczej trudna miłość. Nieestetyczne podroby są jednak bardzo zdrowe i bogate w żelazo, o czym Angelika przypomniała na Instagramie: Wątróbka jest przede wszystkim doskonałym źródłem białka, żelaza, a także witaminy A i witamin z grupy B - napisała. (...) Jedzenie wątróbki zmniejsza ryzyko wystąpienia zaćmy (...), u mężczyzna natomiast pozytywny wpływ na jakość nasienia.
Z tradycyjnych dań kuchni polskiej Angelika poleca jeszcze bigos, zrazy wołowe i barszcz czerwony. Przepisy na wszystkie dania regularnie umieszcza na Facebooku.
Skusicie się?
Pudelek ma już własną grupę na Facebooku! Masz ciekawy donos? Dołącz do PUDELKOWEJ społeczności i podziel się nim!