Trwa ładowanie...
Przejdź na
Mika
|

Anna Korcz pokazała ceny wielkanocnego cateringu w swojej restauracji. Za sernik chce nawet... 200 ZŁOTYCH

183
Podziel się:

Anna Korcz, znana głównie dzięki roli w "Na Wspólnej", prowadzi restaurację w Pomiechówku. Oferowany przez nią świąteczny catering nie należy do najtańszych. Kupicie sernik u Ani?

Anna Korcz pokazała ceny wielkanocnego cateringu w swojej restauracji. Za sernik chce nawet... 200 ZŁOTYCH
Anna Korcz oferuje świąteczny catering (AKPA)

Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Dużo osób zastanawia się, co podać gościom na uroczyste śniadanie, a niektórzy szukają sposobu, jak zabłysnąć przed rodziną i zbytnio się przy tym nie narobić. Rozwiązaniem może być zamówienie cateringu. Wiele restauracji prezentuje już swoje świąteczne propozycje – nie inaczej jest w przypadku Zacisza należącego do Anny Korcz.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Jak działa branża cateringowa w Polsce i na co należy uważać?

Dom weselny pod Warszawą

Anna Korcz znana jest przede wszystkim z roli w serialu "Na Wspólnej". Nie jest to jednak jej jedyne źródło dochodu, bowiem aktorka od kilku lat prowadzi także dom weselny w Pomiechówku pod Warszawą. Ośrodek położony jest w bardzo malowniczym miejscu, niedaleko brzegu Wisły i ma nawet swoją plażę. W menu znajdziemy wiele wykwintnych potraw, a ostatnio Anna Korcz w mediach społecznościowych udostępniła ofertę cateringu wielkanocnego.

Ceny nie na każdą kieszeń

Trzeba przyznać, że menu jest różnorodne i na pewno każdy znajdzie tu coś, co wpisze się w jego gust. Szokują jednak ceny smakołyków – zdecydowanie nie na każdą kieszeń. Żurek staropolski to wydatek rzędu 70 zł za litr. Za polędwiczki wieprzowe trzeba zapłacić 250 zł za kilogram, a za zrazy wołowe w sosie własnym aż 350 zł. A przecież w święta nie może zabraknąć też sałatki jarzynowej (80zł/kg), schabu ze śliwką (90zł/kg) czy sernika (tu cena zależna jest od wielkości: mały 99 zł, duży aż 190 zł za sztukę).

Nawet kameralne obchody Wielkanocy mogą pociągnąć nieźle po kieszeni. A jeśli planujemy większą uroczystość, musimy się liczyć z ogromnym wydatkiem... Oferta Anny Korcz skierowana jest zdecydowanie do bogatszego klienta.

Pytanie, czy wychodzi smaczniej niż u Gessler...?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(183)
WYRÓŻNIONE
Alfa
2 lata temu
Kochani, na inflacji żerują głównie zamożni, zrozumcie to i nie kupujcie tak drogich produktów!
Ziutka
2 lata temu
Nie rozumiem tego artykułu, przecież nie ma obowiązku kupowania u Anny Korcz. Ustaliła sobie takie ceny to jej sprawa. Nie chcesz, kup w biedronce albo sam gotuj, w czym problem??
.....
2 lata temu
Jeszcze czego
Luna
2 lata temu
W Warszawie to są najnormalniejsze ceny, w garmażerce zwykłej może z 10% mniej liczą. Witajcie w Polsce - tutaj nie chodzi już o same ceny produktów (które są bardzo wysokie), ale prąd, gaz, czynsz lokalu (w waw często płaci się w euro), wypłaty pracowników, ZUS). Hejtujcie dalej.
Etyk
2 lata temu
Zwykle usługi restauracji wybiera się żeby zjeść coś czego nie potrafi się samemu zrobić, lub czego zwyczajnie nie chce się samemu robić. A jak wiadomo niewiedza i lenistwo to dość kosztowne mankamenty.
NAJNOWSZE KOMENTARZE (183)
Marlena
2 lata temu
a nie 2000? po co się rozdrabnia?
Bitcoin
2 lata temu
Stara franca napewno znajdzie jeniętych ktorzy zaplaca tyle.
Lolka
2 lata temu
Nie lubię kuchennych rewolucji, ale jedyny dla mnie plus tego programu jest taki, że po zobaczeniu w większości lokali brudu itp to wolę ziemniaki własnoręcznie obrać i zjeść z kefirem np albo ugotować makaron z serem białym i masłem 1 łyżeczka topionym itd 😆 niż iść do jakiegoś lokalu! Zakwas żurku podobnego jak robiła moja Babcia kupię w sklepiku obok mnie i ugotuję go na wodzie z solą (tak jak gotowała moja Babcia) i taki żurek może stać i kilka dni w garnku tylko najwyżej ciut będzie kwaśniejszy. A po zagotowaniu można go podawać z tym co ktoś lubi. A sernik najbardziej lubię robić na zimno i mało kaloryczny i bardzo szybko się go robi. Polecam każdemu spróbować zrobić coś Samemu naprawdę to co proste jest najlepsze moim zdaniem....
Mimi
2 lata temu
Akurat menu świat wielkanocnych nie jest skomplikowane, każdy średnio ogarnięty człowiek potrafi zrobić jaja faszerowane, sałatkę jarzynową, zurek, jakieś mięsko. Upieczenie zwykłej babki, mazurka, keksowca, to kilka produktów i do pieca, nie może się nie udać. To tańsze święta, pod względem kulinarnym jak Bożenarodzenie , gdzie już trzeba się znać na zrobieniu rybki, czasochłonne lepienie pierogów, uszek i ciężkie ciasta trzywarstwowe z kremem.
Zyrafa
2 lata temu
Żyjemy w trudnych czasach,bardzo dobrze jest coś potrafić zrobić samemu,bo usługi podrożały,a kasy coraz mniej. Bierzmy się do roboty 😄
kątem/oka /
2 lata temu
............ tylko raz spędziliśmy te Święta w górach ,, to był raz i ostatni raz / Święta ... to dzieciaki i cała rodzina przy stole ,, u Ojca Chrzestnego rodziny .
Tess
2 lata temu
Pomiechówek leży nad rzeką Wkrą a poza tym Zacisze to cudowne magiczne miejsce.
zibi
2 lata temu
i bardzo dobrze Dizs mlodzi maja pieknie wykonczone kuchnie i wszystko zarcie kupuja gotowe Hallo prozniacy do roboty
Drogi Pudelku
2 lata temu
Czy nie można zmienić głównego zdjęcia pani Korcz? Nie jest to brzydka kobieta, a na to pierwsze zdjęcie, jest- delikatnie ujmując- niekorzystne...
Bogdan
2 lata temu
W sam raz menu z cenami na kieszeń emeryta lub emerytki. Jak ktoś chce żebrać pieniądze to po co restauracje otwierać. Lepiej wyciągnąć dłoń a być może ktoś coś tam do rzuci do pensji aktorki :}
Fin
2 lata temu
Trzeba upaść na głowę żeby tyle płacić za takie żarcie.Szukajcie naiwnych.
Ania
2 lata temu
Dlatego widać tam takie tłumy gosci
Aga
2 lata temu
Na szczeście nie ma obowiązku kupowania u niej czegokowiek.
Zyta
2 lata temu
Można tanio zrobić święta,ale potrzeba chęci,bo czas się znajdzie .Nie wiem jak bardzo by ten sernik smakowicie wyglądał,to nie zapłaciłabym 200 zł.Przeciez pieką te serniki po kilka na raz,to ile to tego prądu?Poszaleli,ale widocznie są chętni.
...
Następna strona