Magda Gessler dzięki serii programów, w których pomaga podupadającym restauracjom została polskim Gordonem Ramsayem w spódnicy. Restauratorka w show Kuchenne rewolucje często opowiadała o swoich zwyczajach żywieniowych, ulubionych potrawach i przepisach jakie najczęściej stosuje. Podczas spotkania z Robertem Sową w Radiu Zet skomentowano jej ulubiony sposób na kolację.
Robert Sowa, szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski i laureat Oscara Kulinarnego za osobowość roku 2006, od dwóch lat prowadzi na antenie Radia Zet cykl porad kulinarnych. Wczoraj został zaproszony do świątecznego wydania programu, w którym rozmawiano na temat wigilijnych potraw.
- Dowiedziałem się, że Magda Gessler najbardziej lubi, jak ona to mówi, hodować głód przez cały dzień, żeby wieczorem zjeść chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem – powiedział prowadzący program.
- _**Lubi jeść chleb ze smalcem? Widać!**_ – skomentował złośliwie Sowa.
Krótko i celnie. Ciekawe, czy zainteresowana się obrazi.