Weselny tort Kate i Williama powstawał ponad trzy miesiące. Przez pierwsze dwa słynna Fiona Cairns, która robi słodkości dla największych znakomitości i gwiazd, projektowała kilkupiętrowe cukiernicze dzieło sztuki. Młoda para regularnie spotykała się z "artystką" i podejmowała decyzję w najmniejszych szczegółach. Potem ekipa Cairns kilkakrotnie piekła i dekorowała poszczególne części tortu trenując i przygotowując się do wykonania jego ostatecznej wersji.
Oto jak wyglądał weselny tort Kate i Williama, który wraz z nimi spróbowało 650 gości. Cukiernicze dzieło sztuki składało się z ośmiu warstw misternie ozdobionych girlandami odwzorowującymi sztukaterie na ścianach królewskiego pałacu.
Nie mogę nadal uwierzyć, że zdążyliśmy na czas. Jestem zachwycona efektem końcowym – powiedziała brytyjskiej telewizji Fiona Cairns. Pracowaliśmy nad tortem przez dwa dni niemal 24 godziny na dobę. Najtrudniej było przetransportować tort do sali weselnej. Na miejscu kończyliśmy dekorowanie go przez kolejne kilka godzin.
Jak podoba Wam się królewski tort?