Trwa ładowanie...
Przejdź na

Gessler odpowiada Nowakowi: "NIECH OCHŁONIE!"

283
Podziel się:

"To ograbianie kelnerów" - odpowiada jej (były?) kolega.

Gessler odpowiada Nowakowi: "NIECH OCHŁONIE!"

Magda Gessler najwyraźniej nie spodziewała się aż tak ostrego ataku ze strony krytyka kulinarnego, Macieja Nowaka. Przyjaźnili się w końcu od lat. Nowakowi puściły nerwy, gdy restauratorka poleciła na swoim profilu artykuł, którego autor popiera pomysł doliczania napiwków do rachunków zamiast tradycyjnego zostawiania ich kelnerowi.

Nowak zarzucił Gessler, że zatrudnia kelnerów na czarno, a teraz jeszcze chce ograbić ich z tych ciężko zarobionych pieniędzy.

Nie pierdol - napisał w swoim komentarzu. Zatrudniacie kelnerów na czarno, za grosze, w najlepszym wypadku na umowach śmieciowych. Doliczanie serwisu do rachunku to kolejne ograbianie pracownika.

Zdaniem celebrytki Nowak powinien ochłonąć i "wziąć głęboki oddech, zanim ją następnym razem skrytykuje.

Udostępniłam tekst i tyle. Bez komentarza czy się z nim zgadzam, czy nie. Trzeba uczyć ludzi, że napiwki powinno się zostawiać, a za obsługę trzeba płacić. Decyzję o tym czy koszt obsługi wliczać do ceny posiłku czy nie proponuję zostawić restauratorom. Jestem zaskoczona reakcją Maćka. Radziłabym mu, żeby ochłonął i wziął głęboki oddech zanim kogokolwiek tak ostro skrytykuje.

Nowak, jak się okazuje, już ochłonął. Przekonuje Gessler, że to, co proponuje, jest zwykłym ograbianiem kelnerów:

Użyłem mocnych słów - przyznaje. Zdziwiłem się, że Magda, z którą przyjaźnię się od lat, popiera takie rozliczenia, które są ograbianiem kelnerów. Zawsze będę ich bronił.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(283)
WYRÓŻNIONE
Gość
11 lat temu
napuwki powinny byc dobrowolne a nie doliczane do rachunku.... chcesz to dajesz napiwek, nie chcesz to nie...
Taka_Ja
11 lat temu
Pani Gessler ma też widzę sporo za uszami :)
gość
11 lat temu
chciwa baba ma to wypisane na czole
gość
11 lat temu
Zgadzam sie to ograbianie pracownikow
gość
11 lat temu
No i koniec przyjaźni...
NAJNOWSZE KOMENTARZE (283)
gość
8 lat temu
Jak wielki ptak z Ul.Sezamkowej tylko niebieski
gość
11 lat temu
Tak kobieta na wszystkim sie zna,ostatnio w telewizji pokazała, jak należy pozbyć sie szczurów i robactwa,należy mocno piszczec, specjalistka od gryzoni i rodaków nie jeden raz powie jeszcze cos na każdy temat,o właśnie piszczy w telewizji,widać muszą tam mieć gryzoni mnóstwo.
gość
11 lat temu
najpierw niech gotuja UCZCWIE!!!! Niech beda kompetentni, niech nie oszukuja klienta i niech dostosuja porcje do cen!!! TEraz to wyglada tak, ze idziesz do restauracji, zamawiasz poledwiczki wieprzowe z sosem jablkowym i pieczonymi zimniakami, placisz 40 zl a dostajesz 50 gram KARKOWKI twardej jak kamien, odgrzanej w mikrofali, 3 malutkie ziemniaczki plywajace w tluszczu i 2 lyzki od zupy papki dla niemowlat, wszystko zbombardowane pomidorkiem koktajlowym i smutnym lisciem salaty, albo zwazony sos z proszku na rozgotowanym w mikrofali makaronie (ze niby carbonara). Kelnerka robi l***e, ze podejdzie po 20 minutach, a zeby zaplacic trzeba jej szukac po sali. Tak jest prawie wszedzie!!!! Czemu Qrfa ja mam za to placic? WTF?
gość
11 lat temu
wyglada jak gargamel
gość
11 lat temu
Praca na usługach pedałów z tvn jest obciachem
gość
11 lat temu
straszny obrzydliwy p*******a wie ze jest znienawidzony,po co wychala ryłłoo,
gość
11 lat temu
"Trzeba uczyć ludzi, że napiwki powinno się zostawiać, a za obsługę trzeba płacić. " a moze trzeba uczyc pracodawcow by dawali porzadne umowy z porzadnymi zarobkami by nie trzeba bylo poruszac tematu napiwkow i nikt nie byl pokrzywdzony ?
G O Ś Ć
11 lat temu
to wlasciciel restauracji ma placic kelnerowi za oblsugę nie koniecznie klient. A skoro nie stac restauratora na zatrudnienie kelnera to niech sam lata z tacą. Napiwki powinny być dobrowolne, nie doliczane do rachunku.
gość
11 lat temu
Omijajmy knajpy z doliczanym serwisem ! Dla dobra pracowników...
gość
11 lat temu
taka światowa...a gdzie takie praktyki stosują??? napiwek jest dla kelnera i koniec!!!
gość
11 lat temu
w jej restauracji w Katowicach w menu pisze, że10% ceny jest doliczane do rachunku jako napiwek... szczyt
gość
11 lat temu
napiwki dostajom tylko dziwki
gość
11 lat temu
Pieru pierdu u geslerowej na paragonie jest w liczony napiwek
gość
11 lat temu
jak czekam na posilek ponad pol h, kelner jest niemily albo robi problemy z podzieleniem rachunku, albo zarcie jest slabe albo malo co kot naplakal to nie ma napiwku. a jak wciskaja koszty obslugi w rachunek to jest to okradanie nie tylko kelnerow ale i klientow
...
Następna strona