W jednym z wywiadów Anja Rubik stwierdziła, żeje wszystko. Nie widać tego oczywiście po jej figurze idealnie dopasowanej do koszmarnych standardów panujących w świecie mody. W najnowszym wywiadzie modelka wyznaje, że kompletnie zrezygnowała z mięsa.
Odkąd przeszłam na wegetarianizm, gotowanie zaczęło mnie kręcić. Szukałam dobrych przepisów na potrawy bez mięsa, ale każdy z nich był bardzo skomplikowany. I któregoś dnia zaczęłam sama wymyślać łatwiejsze – mówi na łamach Party. Nigdy nie przepadałam za mięsem. Najczęściej jadłam je w Polsce w bigosie. Teraz w moim menu jest dużo warzyw, kasz, komosy ryżowej. Moimi przekąskami są orzechy i jarmuż.
Anja opowiedziała także, co lubi na wigilijnym stole:
Uwielbiam zupę grzybową, kapustę z grochem albo grzybami, grzyby smażone, pierogi i wszystkie słodkości. Nie jem za to śledzi ani karpia.