Wielkanoc już za pasem, o czym na każdym kroku przypominają nam czekoladowe jaja, kurczaki, zające czy rzeżucha. O tym też dobitnie znać dają nam kolejne kulinarne oferty, jakie czają się za drzwiami lokali.
Nic więc dziwnego, że świątecznym cateringiem postanowiła popisać się także sama Magda Gessler, lubująca się zresztą w tradycyjnych wiktuałach. Wielkanocna oferta restauratorki pojawiła się m.in. w lokalu Słodki Słony, w którym od lat, do spółki z córką, osładza życie klientów.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Tajemnicą nie jest, że Magda lubi wysoko wyceniać swoje produkty, które podobno odznaczają się doskonałą jakością. O tym zresztą mieliśmy okazję przekonać się na własnej skórze, kiedy degustowaliśmy jej pączki z okazji Tłustego Czwartku.
Wielkanoc u Magdy Gessler - w co można się zaopatrzyć i czy portfel to wytrzyma?
Tym razem jednak postanowiliśmy przyjrzeć się cenom produktów, jakie Gessler oferuje gościom na nadchodzące święta. Jak można było się tego spodziewać, menu to ostoja polskości, której skrzętnie pilnują m.in. litr żurku za 80 złotych, litr sałatki jarzynowej za 65 złotych, pół litra śledzia z cebulą za... 70 złotych czy pieczona kaczka za niemal dwie stówy.
Silna okazała się też reprezentacja łakoci, których zgromadzenie otwierała oczywiście babka drożdżowa, która zdaniem restauratorki warta jest aż 65 złotych (!) za niecały kilogram. W towarzystwie znaleźć możemy również sernik za 95 złotych, czy różne wariacje mazurka, którego cena różni się w zależności od dodatków (no i oczywiście wagi). Hitem sezonu wydaje się być jednak makowiec, którego cena sięga aż 150 złotych (!!!) za kilogram.
Fajne ceny? Wolelibyście zjeść u Gessler czy może Korcz?