Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych polskich restauratorek, która zyskała sławę dzięki programowi TVN "Kuchenne rewolucje". Kreatorka smaku już od 11 lat jeździ po Polsce, aby pomagać upadającym lokalom i podnosić jakość serwowanych usług. Metody Magdy często budzą kontrowersje. Kolorowy ptak naszego rodzimego show biznesu uwielbia rzucać talerzami, demolować lokale i obrzucać uczestników show soczystymi epitetami.
Restauratorka oprócz talentu do gotowania ma również żyłkę do biznesu. Magda Gessler jest nie tylko właścicielką restauracji "U Fukiera". Oprócz tego gwiazda ma sklep internetowy z tradycyjnymi i delikatesowymi specjałami, kawiarnię "Słodki Słony" oraz firmę produkującą lody Ice Queen Magda Gessler. Celebrytka wydaje także książki.
Ostatnio gwiazda "Kuchennych rewolucji" stworzyła też autorski kurs kulinarny w formie online. W poradniku znajdują się unikalne receptury na potrawy z jej rodzinnego domu i wykwintnych restauracji. Zainteresowani kursem będą musieli zapłacić 1700 złotych... Tyle właśnie kosztuje kurs w regularnej cenie.
Teraz z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia Magda Gessler postanowiła wprowadzić do swojego internetowego sklepu opcję świątecznego cateringu. Co znajdziemy w ofercie?
U ceniącej się restauratorki nie zabrakło oczywiście tradycyjnych polskich zup. Za barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) lub żur na prawdziwkach (900 ml) przyjdzie nam zapłacić 50 złotych. Ci, którzy pragną uraczyć swe podniebienie czystą zupą grzybową (900 ml), muszą zapłacić już 70 polskich złotych.
Do zup można zamówić również dodatki w postaci 10 uszek z borowikami, które Magda wyceniła na 44 złotych. "Na szczęście" 6 sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami kosztuje już dwa złote mniej...
Jeśli chodzi o dania główne, to Magda również zadbała, by było w czym wybierać. W ofercie mamy bowiem karkówkę z czosnkiem pieczona w ziołach (0,5 kg), schab pieczony ze śliwką (0,5 kg) w cenie 55 złotych, kurczaka pieczonego i nadziewanego wątróbką i chałką (1,6 kg) za 90 złotych oraz kaczkę pieczoną w całości z antonówką (2,2 kg) 140 złotych.
Na deser możemy zamówić makowca na bogato z orzechami (120 złotych za 1,2 kg), bezę migdałową (110 złotych za 1,1 kg), czy piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (85 złotych za 1 kg).
Dla tych, którzy marzą jednak o full wypasie od Gessler, mamy dobrą wiadomość. Kreatorka smaku i biznesów zadbała o to, by można było zamówić "Wigilijne zestawy". Cena najtańszego wynosi 292,50 złotych, a za luksusową wersję należy zapłacić nawet ponad 456 złotych.
Ceny w sklepie Gessler wystarczająco zachęciły was do samodzielnych świątecznych wyrobów?