Ewa Chodakowska to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych polskich "fitnesiar". 42-latka od lat pozostaje aktywna w social mediach, gdzie jej poczynania śledzi już prawie dwa miliony osób.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ewa Chodakowska poza chwaleniem się swoimi zdjęciami w bikini, na których prezentuje perfekcyjnie wyrzeźbioną sylwetkę, regularnie wrzuca nagrania treningów do samodzielnego wykonania w domu oraz dzieli się ciekawostkami dotyczącymi aktywności fizycznej czy zdrowego trybu życia.
Ewa Chodakowska rozpisała się o zdrowym grillowaniu. W komentarzach afera
Raz na jakiś czas zdarzy się jej także poruszyć temat żywienia. Tak było w niedzielę. Trenerka zdecydowała się doradzić fankom w temacie grilla.
Spotkania rodzinne i grillowanie to popularna letnia rozrywka - szczególnie w weekendy, dlatego dzisiaj wpadam ze wskazówkami, jak robić to zdrowiej. Wystarczy kilka prostych modyfikacji! - zaczyna, następnie dzieląc się tipami.
Wybieraj chude mięsa - zamień karkówkę, kiełbasę czy kaszankę na pierś z kurczaka lub rybę. Świetną alternatywą może być też tofu. W szaszłykach połowę mięsa zastąp warzywami - papryka, bakłażan, cukinia, cebula czy pieczarki będą idealne! Nie zapominaj też o owocach - jabłka, banany czy ananas na grillu to prawdziwa poezja smaku! Nie grilluj mięsa za długo, unikaj zwęglonych kawałków! Używaj własnych mieszanek przypraw zamiast gotowych. Sięgaj po zioła jak rozmaryn, oregano, czosnek czy tymianek, które mają działanie antyoksydacyjne i ograniczają powstawanie szkodliwych związków podczas grillowania mięsa. Ustawiaj ruszt w górnej części grilla, z dala od bezpośredniego kontaktu z węglem i używaj wielorazowych tacek. Zadbaj o dodatek warzyw na stole. Kolorowa sałatka nie tylko urozmaici smaki, ale też będzie pięknie wyglądać! - rozpisuje się Ewa, dodając na koniec: Ciesz się letnimi spotkaniami przy grillu, dbając jednocześnie o swoje zdrowie! Ściskam!! I życzę każdemu pięknej niedzieli.
Pod wpisem poza serdecznymi komentarzami pojawiło się też kilka uwag stawiających w wątpliwość to, co napisała Choda.
Ale przecież jak raz na jakiś czas zjemy karkówkę czy kiełbasę lub kaszankę, to świat się nie zawali, wszystko jest dla ludzi, bez przesady; Ani tofu, ani kurczak nie są zdrowymi zamiennikami karkówki. Już lepiej zjeść sprawdzoną wieprzowinę. A najlepiej wołowinę z krowy ras mięsnych lub baraninę, kozinę i dziczyznę - grzmią niezgadzający się z mądrościami celebrytki internauci.
Co myślicie o grillowym "poradniku" Ewy?