Nie ma lepszego sposobu na zimny poniedziałek, jak wyjście na dobre jedzenie. I dokładnie to robili Lara Gessler, Paulina Krupińska i Krzysztof Ibisz, a dołączyli do nich Michał Korkosz, Ciocia Liestyle, Zuzanna Lisowska, Mateusz Glen i Maciej Je. W PROSTEJ PAŚCIE gościła zaś ich Magda Grzebyk. Wybór kuchni nie zaskakiwał – makaron w każdej odsłonie rządzi w warszawskiej gastronomii i tempo, w jakim dania znikały z talerzy tego wieczora, tylko to potwierdza.
Ale! Nie był to tylko kolejny gwiazdorsko-influencerski "spęd nad kotletem" (jakich w naszym szołbizie wiele), a nietypowa prezentacja tego, że nie samymi gwiazdkami gastronomia stoi, a przyjemność z jedzenia nie jest limitowana tylko do lokali. Wręcz przeciwnie! Restauracyjną jakość dań można osiągnąć w swojej własnej kuchni… i w duuuużo milszej dla serca i portfela cenie!
I z tym podejściem zgodzili się goście poniedziałkowej kolacji, m.in. Paulina Krupińska:
Jestem bardzo za tym by uświadamiać, że jedzenie w domu może być równie pyszne jak te przygotowywane w restauracjach. Mój dzisiejszy makaron Spaghetti z marynowaną dynią, pomidorkami i mascarpone był wyśmienity i z przyjemnością odtworzę go w domu. Przepis nie jest skomplikowany a składniki łatwo dostępne.
A jak to się wiąże z dominacją pasty i motywem wieczoru? Ano tak, że za tym niezwykłym konceptem stoi marka Lubella, której makarony wszyscy znamy, kochamy. I pewnie nie zawsze doceniamy to, co można z nich wyczarować. A można naprawdę wiele… za niewiele: dania, którymi rozkoszowali się celebryci kosztowały około 10 zł każde!
Co ciekawe – wszyscy, ale to WSZYSCY uczestnicy kolacji nie trafili z ceną – np. Paulina Krupińska była przekonana, że jej pyszna pasta kosztowała 47zł.
Lara Gessler wyceniła swoje danie na 38zł a finalnie kosztowało 11zł, Krzysztof Ibisz cały zestaw – przystawka/danie główne/deser wycenił na 125 zł a realnie składniki na nie kosztowały 29zł.
Płatna współpraca z marką Lubella