Magda Gessler od wielu lat pomaga zagubionym restauratorom. Jej metody pomagania wzbudzają jednak sporo kontrowersji. Zmusza ich do zjadania potraw, rzuca talerzami, używa wulgaryzmów… Takie zabiegi podobają się TVN-owi, dzięki nim obecny sezon jest jednym z najchętniej oglądanych w historii. Gessler żali się jednak, że nie przekłada się to na jej zarobki. Przypomnijmy: Gessler wciąż o zarobkach w TVN-ie: "Stacja płaci mi TYLE SAMO, co siedem lat temu"
W najnowszym wywiadzie podsumowała dokonania polskich restauratorów. Jej zdaniem ich problemem jest brak fundamentalnej wiedzy na temat gotowania. Nie pomaga też źle skomponowana karta dań i stosowanie najtańszych produktów.
Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania. Kicz, menu masakryczne. Karty opierają się na najtańszych mięsach. Bazują na świętym, polskim schabowym i kurczaku. Nie ma przystawek, bo są pracochłonne, nie ma tradycyjnych zup, tylko sztuczny barszcz. Podkręcanie dań, bez tradycji.
Źródło: Agencja TVN/x-news