Magda Gessler to niekwestionowana "królowa polskich restauracji". Swoim talentem, zmysłem kulinarnym, charakterkiem i rewolucyjnym nastawieniem odmieniła już rodzimy świat gastronomii. 70-latka wie, jak wykorzystać markę osobistą i własnym nazwiskiem sygnuje wiele produktów, a także sprawdza się jako szefowa kilku restauracji. Zdecydowanie najwięcej mówi się o lokalu "U Fukiera", a także o cukierni "Słodki słony", gdzie w sezonie letnim można skusić się na pyszną jagodziankę.
Jagodzianki Magdy Gessler robią furorę. Koszt jednej to prawie 30 złotych
Aby skosztować słodkości serwowanych przez Magdę Gessler, trzeba się nieźle wykosztować. Wspominana jagodzianka to obecnie wydatek rzędu 28 złotych. Co ciekawe, dwa lata temu trzeba było za nią zapłacić 18 złotych. Wysoka cena powinna oczywiście równać się wysokiej jakości i wspaniałym doznaniom smakowym. Dość zaskakująco na ten temat wypowiedziała się ostatnio Blanka Lipińska.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Klaudia Halejcio o cenie jagodzianki Magdy Gessler. "To szaleństwo"
Grono gwiazd, które odniosły się do zaproponowanej przez Magdę Gessler ceny jagodzianki zasiliła ostatnio Klaudia Halejcio. Znana z komediowego zacięcia aktorka udzieliła komentarza Pudelkowi przy okazji polskiej premiery wyczekiwanego filmu "Barbie". Choć w jej wypowiedzi można wyczuć nutkę sarkazmu, zdaje się, że właścicielka willi za 9 milionów złotych nie jest zachwycona ceną słynnej przekąski.
To szaleństwo. Jak można wydawać tyle kasy, naprawdę! To przesada, to już jest szczyt bezczelności, serio. Magda, oszalałaś?! Trzydzieści złotych kosztuje. Ja ostatnio mówię: "Whaaat? Serio - trzy dychy jagodzianka?" - nie dowierzała Klaudia Halejcio.
A Wy, skusicie się na luksusową jagodziankę Magdy Gessler?