Trwa ładowanie...
Przejdź na
Venus
Venus
|
aktualizacja

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler MIAŻDŻY krnąbrnego właściciela i jego dania: "Pan jest zaniedbany, restauracja RÓWNIEŻ!"

89
Podziel się:

W najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" trudno było o pozytywne emocje. Lokal odstraszał wyglądem, właściciel okazał się niereformowalny, a "niejadalne" dania zawiodły Magdę Gessler. Restauratorka była bezradna.

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler MIAŻDŻY krnąbrnego właściciela i jego dania: "Pan jest zaniedbany, restauracja RÓWNIEŻ!"
"Kuchenne rewolucje" zakończyły się porażką. Magda Gessler bezradna (Player, TVN)

Trudno debatować ze stwierdzeniem, że "Kuchenne rewolucje" to jeden z największych fenomenów rodzimej telewizji. Spora w tym zasługa charyzmatycznej Magdy Gessler, która nie boi się rzucić talerzem i obsypać uczestników programu soczystą wiązanką słowną. Niesłabnący sukces kulinarnego formatu sprawił, że widzowie TVN mogą właśnie podziwiać jego 27. (!) odsłonę. Choć 70-latka z burzą loków na głowie zdołała odmienić już losy setek polskich restauracji i ich właścicieli, to niestety nie jest czarodziejką. Sporadycznie zdarzają się więc rewolucje zakończone fiaskiem, które szczególnie zapadają w pamięci widzów.

Do restauracji, których mimo szczerych chęci Magdzie nie udało się odratować, należy z pewnością lokal z najnowszego odcinka "Kuchennych rewolucji". Mowa o "Zajeździe Dwa Koguty" w podkarpackim Przędzelu, którego właścicielem jest Maciej, zajmujący się gastronomią od 18 lat. Mimo imponującego stażu jego dania nie zrobiły na Gessler dobrego wrażenia. Już na początku odcinka mężczyzna przyznał, że rzadko chwali personel, bo "pochlebstwami nie robi się progresu i tylko krytyką można coś osiągnąć". O szefowej kuchni Sylwii powiedział z kolei, że "nie ma zbyt dużego doświadczenia, ale ma początek dobrych nawyków".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Magda Gessler wspomina: „Ścigała mnie mafia!”

Drama za dramą w najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji"

Gdy tylko Gessler przekroczyła próg restauracji, miała już sporo uwag. Zdecydowanie nie spodobał jej się wystrój lokalu, który określiła jako "nieprzytulny i bury". Złego pierwszego wrażenia nie pozbyła się również po spróbowaniu pierogów, mielonego i zupy krem, w której dużą liczbę dodatków porównała do "kupy śmieci". Jeszcze gorzej było po skosztowaniu gołąbków...

Farsz powinien być doprawiony koprem, pieprzem, czego się tu nie czuje. Gołąbki mają taką ilość ryżu, że jestem przerażona. Kto przychodzi do restauracji jeść tylko ryż, nie będąc Chińczykiem? (...) Masakra! - oceniała rozczarowana.

Po ucięciu krótkiej rozmowy z nadąsanym szefem restauracji, Magda postawiła już swoją "diagnozę", której nie bała się wyrazić mężczyźnie prosto w twarz.

Ja tak gotowałam, jak miałam 10 lat - mieszałam wszystko ze wszystkim, do tego dużo ziół, i podawałam mamie, która się krzywiła. (...) Masz złe nawyki, bo - myślę, że - pracowałeś przy zbiorowym żywieniu, (...) tanim, szybkim jedzeniu. Nie traktujesz tego jako sztuki, tylko jako robotę, żeby zarobić - podsumowała właściciela.

Maciejowi oberwało się również za brudne naczynia i meble w kuchni. Gdy został poproszony o przygotowanie regionalnych dań, tłumaczył, że nie jest z Podkarpacia, lecz z oddalonego o 500 km Opola. Drugiego dnia rewolucji na pochwałę zasłużyły jedynie pierogi, które - jak się szybko wyjaśniło - zrobiła matka właściciela. Mimo malejących nadziei Gessler wzięła się za rewolucję, przemianowując restaurację na "Lasowiackie serce". Uroczysta kolacja z regionalną kuchnią opartą na kapuście i ziemniakach przebiegła bez większego zarzutu.

Magda Gessler miażdży restaurację, którą próbowała odmienić. "Tragedia"

Gdy Magda po czterech tygodniach wróciła do podkarpackiej knajpy, czekało ją spore rozczarowanie. Zaczęło się od "brzydkiego" menu, następnie zniesmaczył ją brak czekadełka w karcie dań, porażką okazał się również wystrój lokalu, a dokładniej więdnące kwiaty i za skromnie ozdobione stoły. Także zaserwowane jedzenie nie przeszło pomyślnie testu, a restauracja została określona jako "niejadalna".

Tragedia, naprawdę... Ziemniaki nie mają ani masła, ani śmietany. (...) Gołąbki są najgorsze, jakie widziałam. To nie gołąbki, tylko jakieś flaki z gołąbków. Chrzanowa? Dużo chrzanu, w ogóle nie ma kremu ziemniaczanego, takiego fajnego, delikatnego smaku. W porównaniu z tym, co zostawiłam, to jest dzień i noc. Pan nie zdał egzaminu! Pan jest zaniedbany, restauracja również, a dania jeszcze bardziej. Przykro mi, bardzo... - tłumaczyła właścicielowi Magda Gessler.

Kolejna nieudana rewolucja. Magda Gessler była zniesmaczona

Zanim ostatecznie pożegnała się z gospodą, 70-letnia restauratorka zadzwoniła do byłej szefowej kuchni Sylwii, która przyznała, że rzuciła pracę, bo była niezadowolona z jakości serwowanych dań i atmosfery w pracy. Dodała, że jej były szef wdawał się w kłótnie z gośćmi i liczyły się dla niego "tylko pieniądze".

Oglądaliście?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(89)
WYRÓŻNIONE
kometa20
rok temu
Poczytajacie na google opinie o tej knajpie. Magda chyba miala racje i Pani, ktora sie zwolnila.
ii.
rok temu
Pan może być zaniedbany, bo nie ma na życie i po to zaprosił ten "autorytet". Pani Magda zarabia miliony, a też fryzura a la tygodniowy makaron w durszlaku i stroje a la szalona karmicielka gołębi wyglądają na zaniedbane.
ciekawe
rok temu
Z takimi wspaniałymi lokami, pomalowanymi paznokietkami na kuchnię...hmmmm...co na to Sanepid ? ;)
Kala
rok temu
Otyła Kobieta z mopem na głowie poucza kogoś czy jest zaniedbany?
młody
rok temu
Słaby odcinek widać, że pomysły się kończą.
NAJNOWSZE KOMENTARZE (89)
anka
rok temu
SIE ODEZWAŁA ZADBANA 🙈🙈🙈🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤣🤣🤣
Jaś
rok temu
Niech popatrzy ba siebie. Jak ją widzę to mi apetyt odbiera.
Kiku
rok temu
Ona jest bardzo grubiańska i tandetna, a poucza innych.
Nisko
rok temu
Byłam tam chyba po czterech tygodniach od rewolucji bo mieszkam w pobliżu. Totalne dno. Zamówiłam karkówkę z karty p. Magdy i co dostałam fileta 😂😂😂 żenada koleżanka, która poszła złożyć reklamację i dostać jakiś choćby upust na danie... Zero reakcji tylko słowa tego właściciela,, że mięso to przecież mięso nie ważne czy karkówka czy filet z kurczaka,, pierwszy i ostatni raz tam byłyśmy i na Google mają zablokowane komentarze. Dużo znajomych tam było po kuchennych i te są nie zadowoleni
Gość
rok temu
Oglądałam - i tego Pana ciężko wytłumaczyć. Nic go nie interesuje od własnego wyglądu zaczynając, przez kuchnię, którą otwiera jako biznes i spędza tam większość czasu, kończąc na kulturze i smakach regionu, w którym się znajduje. Tępy. Magda miała 200% racji.
roger
rok temu
za żadne pieniądze nie zjadł bym potrawy dotkniętej przez tę wulgarną panią
Zenek
rok temu
I kto to mówi 😂 Nadwagą, ohydne sztuczne włosy, wstrętne pazury, brak kultury... Za grosz samokrytyki 😁
Elllla.
rok temu
Ta Gessler to za duzo sobie pozwala umie tylko kogos ponizac a kim ona jesy pepkiem swiata mysli ze jak jej sie lepiej powodzi to moze drugiego czlowieka zbluzgac z blotem troche szacunku dla drugiego czlowieka a nie tylko chamstwo i ponizanie z jej strony bo to co ktos umie to ona tego nie potrafi i taka jest prawda .
joka
rok temu
Pani Magdo , przecież pani sama jest otyła , poucza pani innych a nie umie zadbać o siebie .....wstyd
Gruby
rok temu
43 letni synuś mamusi 😂
Bbb
rok temu
Ludzie biorą ją dla reklamy to już za długo trwa w kółko te same dania a darmowa reklama się przyda
Ewa
rok temu
Długie loki, pazury i świecidełka i taka Pani udaje znawczynię kuchni. Jak najdalej od jej wątpliwej wiedzy.
Anna
rok temu
Rozumiem oceniać żarcie, ale ocenianie cudzego wyglądu z jej kiepskim wyglądem jest żenujące.
Gosv
rok temu
A corke swoja widziala ? Chyba nie
...
Następna strona