Trwa ładowanie...
Przejdź na
Spinner
Spinner
|

"Kuchenne rewolucje" w Warszawie. Magda Gessler zszokowana cenami: "48 złotych to ZA TANIO"

99
Podziel się:

Magda Gessler ruszyła z kolejnym sezonem swojego show. Na pierwszy ogień poszła warszawska knajpka serwująca między innymi pizze. Wielkie otwarcie lokalu przyciągnęło zaledwie 3 osoby. Czy rewolucja gwiazdy TVN pomogła?

"Kuchenne rewolucje" w Warszawie. Magda Gessler zszokowana cenami: "48 złotych to ZA TANIO"
Magda Gessler w Warszawie (Facebook)

Magda Gessler już od prawie 15 lat czaruje widzów programu "Kuchenne rewolucje". W pierwszym odcinku 29. (!) sezonu show restauratorka zajrzała do warszawskiej restauracji Piccownia, którą prowadzą Paweł i Radek. Panowie wcześniej byli właścicieli popularnego foodtrucka. Ich pierwotny pomysł na stacjonarną restaurację, niestety, nie przyniósł oczekiwanych rezultatów.

Magda Gessler uznała ceny w lokalu za niskie

Podczas pierwszej wizyty Gessler nazwała lokal "czarną dziurą". Zamówione przez nią gołąbki, pizza cztery sery oraz pizza z szynką prosciutto i burratą również nie zrobiły najlepszego wrażenia. Choć pierwszy kęs zapowiadał się obiecująco, szybko przyszła chłodna krytyka.

Pierwszy raz jem pizzę, która nie jest słona. Nawet sery, które powinny być słone, są słodkie. Pomidory nie robią roboty. Pizza nie jest niedobra, ale jest przesadzone z ilością serów. Włosi by w życiu nie wydali tyle pieniędzy. Nie ma sosów, które trzymają smak - grzmiała po swojemu.

W trakcie rewolucji Magda Gessler ocenia nie tylko smak dań, ale też porządek w kuchni (w tym przypadku bez zarzutów) oraz ceny w menu. Zdaniem ekspertki, te w Piccowni były zdecydowanie za niskie.

48 zł to za tanio. Dlaczego taka cena? Burrata jest droga - pytała zszokowana.

Paweł i Radek wyjaśnili, że obawiali się, że jeśli "przekroczą próg 50 zł, to już będzie za drogo", co Gessler skwitowała krótko: "Wam to się dużo rzeczy wydaje".

"Kuchenne Rewolucje" w Warszawie

Na drugi dzień rewolucja nabrała rozpędu. Po sugestiach od restauratorki właściciele ponownie przygotowali te same dania. Tym razem smakowały jednak znacznie lepiej. Zgodnie z formatem show Magda Gessler zaproponowała nowy wystrój i nazwę lokalu. W odświeżonym menu znalazły się między innymi bruschetta, zupa z gorgonzoli z orzechami włoskimi oraz pizza z sałatą i wątróbką.

Z czarnej dziury i piekła robimy raj. Mały włoski raj - zapowiedziała.

Ostatecznie Piccownia zniknęła, a na jej miejscu pojawiła się nowa restauracja o nazwie "Ragazzi da mangiare", co oznacza po włosku "chłopcy do zjedzenia". Zmiany przebiegały w sympatycznej atmosferze. Panowie nawiązali na tyle dobrą nić porozumienia z Gessler, że nawet nagrali razem filmik, na którym rzucali paprykami.

Finałowa kolacja okazała się sukcesem. Goście nie ukrywali zachwytów nad daniami w menu. Prawdziwym testem dla Pawła i Radka była jednak kontrolna wizyta Magdy Gessler cztery tygodnie później.

Jest bardzo pięknie i mam nadzieję, że tu jest szał. (...) Życzę wam wszystkiego dobrego. Jestem pod wrażeniem, że taka mała dziupla przeistoczyła się w ul - oceniła na koniec.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(99)
🔝⭐
TOP WYRÓŻNIONE (tylko zalogowani)
Heh
3 miesiące temu
Zobaczymy,co będzie dalej z "ulem",gdy po rewolucjach emocje już opadną
gosspigirl
3 miesiące temu
Mieszkam przy pizzerii i niestety po wizycie p.Magdy w marcu ruch jest mały. Na pewno na dowóz jest wielu chętnych bo czuć wypiek pizzy. Czy miejsce się utrzyma?Szczerze wątpię
Canoniierka C...
3 miesiące temu
Z tymi bułąmi w policzkach wygląda jak Marlon Brando w "Ojcu Chrzestnym"!😁😁😁
POZOSTAŁE WYRÓŻNIONE
Kasia
3 miesiące temu
Mamy jedne z najwyższych cen w Europie. Pizza w Neapolu kosztuje 5 euro, w Łodzi prawie 50 zl, podwójne espresso w centrum Lizbony płaciłam 1.70 euro, na Piotrkowskiej 14 zl. To jest jakaś tragedia, przestałam jesc w Polsce na mieście. Pracowalam 4 lata w gastronomii, wierzcie mi, nie wiecie co jecie. Jechaly do dań rzeczy po terminie, rzeczy z podłogi. Dalibyście sobie do sałatki łososia tydzień po terminie? W restauracji dostaniecie bez mrugnięcia okiem. Geslerowa jest odklejona. Nauczcie się gotowac, to nie jest trudne, a wielcy restauratorzy jej pokroju może wtedy pójdą po rozum do głowy. I nie piszcie ze wysokie zupy itp, w gastro pracuje się na 1/4 etatu zazwyczaj albo na czarno
Berlin
3 miesiące temu
Za pizzę 48zl to mało?? No to teraz ceny macie jak w Berlinie.. brawo
Shaw
3 miesiące temu
Powinni tej kobiecie już podziękować. Znawczyni wszystkiego a najbardziej ulicznego języka.. Gdybym miała restauracje, wolałabym ja zamknąć niż znaleźć się pod jej "skrzydłami"
zmt
3 miesiące temu
wygląda jak Ałła Pugaczowa
ponoc
3 miesiące temu
ma sporo długów
NAJNOWSZE KOMENTARZE (99)
Gość
3 miesiące temu
Ma okropne włosy fryzura zupełnie nie do kuchni obrzydza jedzenie
sorry
3 miesiące temu
jak sie patrze na twarze gosci co musza tyle dziwnego jadla przysposobic to m ich szkoda bo nie wypada im powiedziec ze nie dobre skoro za darmoche
jan
3 miesiące temu
proponuję zrobić demonstracje na Rynku Starego Miasta przed restauracją Pani Magdy!tylko dzieki byłemu zmarłemu mężowi tam się zalęgła...?byłem w kilku restauracjach co firmuje ta pani i niestety ale nic smacznego!a ceny kosmos!
Niestety
3 miesiące temu
W Trójmieście 3 rewolucyjne ule padły.
Jola
3 miesiące temu
Cisza o zakazie wykonywania zawodu lekarza przez męża Gessler w Kanadzie za wypisywanie recept na opioidy na członka rodziny.
karmela
3 miesiące temu
Nie ma co szczuć - wszystko zależy od składników na wierzchu. Typowa podawana w Polsce pizza to syf z Biedry i wtedy faktycznie 45 zł za dużą to już jej max. Ale jeśli ktoś serwuje oryginalne włoskie, dobre składniki - to warto zapłacić sporo więcej. I nie ma co się obrażać, że taka cena - jedni jedzą homary a inni pierogi z Biedronki i tak będzie zawsze. Co nie znaczy, że nie warto chociaż spróbować takiego homara kiedyś.
papuga
3 miesiące temu
niech idzie pracować na zmywaku i potem do restauracji na jedzenie, wtedy będzie za drogo. Nie kazdy ma to szczęście prowadzić programy za tysiące, obudź się kobieto
Irenka
3 miesiące temu
.... Ja się nie dziwie, że ona ma tyle kasy jak ma tyle biznesow że ho ho Uściski
Jolka
3 miesiące temu
Od czasu kiedy zobaczyłam jak kucharka łapami bez rękawiczek kładzie na patelnię pierogi do odsmażenia zdałam sobie sprawę że tak jest wszędzie i przestałam jeść na mieście. Kupię co kupię, ugotuję co ugotuję. Nieraz nie ma czasu ale jakoś ogarniam. Natomiast Gessler nie oglądam od dawna. Nie trawię jej wulgarnego języka, krzyków, rzucania talerzy i potrząsania peruką nad garami. Coś okropnego i obrzydliwego
Iga
3 miesiące temu
A , w swojej restauracji była? Schabowy beznadzieja, ziemniaki ohyda, kapustka mloda masakra.Mam zdjęcie.
klara
3 miesiące temu
Kolejna bzdura proszę pani. Doskonale Pani wie, że ilości jakie idą są oby 50 -100 g, więc przebicie jest i tak ogromne. Kiedyś było 100% żeby było opłacalne, wy macie 500, 600 i jeszcze mało. to chore.
Anna
3 miesiące temu
Robie pizze ze swojej mąki, pycha...
Martyna
3 miesiące temu
Pracuje w wawie w przedszkolu w sekretariacie, zajmune sie wszystkim za panią dyrektor, mam najniższą krajowa, a 17 lat doświadczenia, zero socjalu, urlop raz w roku 2 tyg z wielką łaską.... Obiad mam za 8 zl.
Nata
3 miesiące temu
Idziemy złą drogą. Wakacje, jedzenie i generalnie życie za chwilę stanie się tańsze za granicą.
...
Następna strona