Tegoroczna Wielkanoc jest nietypowa. Wszystko za sprawą pandemii koronawirusa, która opanowała cały glob i w dalszym ciągu zbiera coraz to większe żniwo. By zahamować rozprzestrzenianie się śmiertelnego wirusa, należy stosować się do zaleceń rządu, ekspertów i lekarzy. Najważniejsze, by pozostawać w domach i nie narażać na niebezpieczeństwo innych. Pandemia sprawiła, że wiele osób tegoroczne święta wielkanocne musi spędzić w samotności, a dotyczy to nawet i osób z pierwszych stron gazet, które całkiem niedawno gościły na przykład na hucznej domówce u Beyonce...
Trochę więcej szczęścia niż Kinia ma natomiast Julia Wieniawa. 21-latka wielkanocne śniadanie zjadła bowiem przy jednym stole z najbliższą rodziną, co też oczywiście zrelacjonowała nam za pośrednictwem instagramowego profilu. Tuż po śniadanku Julia postanowiła zabrać się za dalsze gotowanie, choć niedawno sama przyznała, że w kuchni akurat najlepiej sobie nie radzi.
Wieniawa podjęła jednak wyzwanie i sięgnęła po masło, jajka, mąkę i czekoladę, by zaserwować najbliższym... bezglutenowe brownie. Również i proces pichcenia zaprezentowała fanom na Instagramie, a następnie pochwaliła się efektem "po", przy okazji zastanawiając się, czy owy wypiek na pewno smakuje tak dobrze, jak wygląda.
Przed wami moje pierwsze bezglutenowe brownie. Wygląda pysznie. Ciekawe, czy w smaku też wyszło takie dobre. Zdrowych i spokojnych Świąt, Kochani - napisała, by potem dodać również szczegółowy przepis na brownie. 200g masła, 300g czekolady ciemnej, 3 jajka, 200g cukru trzcinowego, 135g mąki kokosowej, szczypta soli i ulubione dodatki np. migdały - zaleca "kuchmistrz" Julia.
Chcielibyście skonsumować kawałek bezglutenowego brownie Julii?