Magda i Lara Gessler prowadzą na warszawskim Śródmieściu popularną cukiernię. Choć smakosze zazwyczaj zachwalają łakocie, w których nie brakuje nadzienia czy owoców, to ceny słodkości nie należą do najniższych.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Niedługo na ladach pojawią się jagodzianki. W rozmowie z dziennikarką Pudelka Lara zdradziła sposób na wybranie tych z największą ilością nadzienia.
Jeśli lubimy, żeby było dużo jagód, to [kierujmy się przyp. red.] ciężarem. Powinna być jak najcięższa, bo wtedy ma dużo nadzienia. To jest najłatwiejszy miernik. [...] - skomentowała dla Pudelka.
Lara Gessler komentuje ceny jagodzianek w swojej cukierni
W ubiegłym roku bułki drożdżowe z jagodami od Magdy i Lary zdrożały z 23 zł do 28 zł. Czy tego lata będą kosztować jeszcze więcej? Jak wytłumaczyła Lara, wszystko zależy od cen owoców. Decyzja jeszcze nie została podjęta.
Nie wiem. Jeszcze nie patrzyłam na ceny jagód, bo się nie pojawiły. [...] Jak już zaczną być smaczne i pojawiać się w znacznej ilości, to wtedy będziemy się zastanawiać - dodała.
Gessler zaznaczyła, że choć ceny w rodzinnej cukierni regularnie są tematem dyskusji, to delektowanie się ich łakociami nie jest obowiązkiem.
Nikt nie musi kupować od nas jagodzianek, choć każdy może. Jest wiele opcji - podsumowała.
Zobaczcie całą rozmowę.