Trwa ładowanie...
Przejdź na
Goss
Goss
|
aktualizacja

Lara Gessler broni faworków mamy za 60 złotych: "MOŻECIE JE ROBIĆ SAMI"

433
Podziel się:

Córka restauratorki odniosła się do słów Anny Skury, dla której 60 złotych za pudełko faworków to "przeginka". "Czynsze na Mokotowskiej są drogie" - tłumaczy Lara.

Lara Gessler broni faworków mamy za 60 złotych: "MOŻECIE JE ROBIĆ SAMI"
Lara Gessler komentuje cenę faworków matki (EASTNEWS)

Magda Gessler to bez wątpienia jedna z największych gwiazd w Polsce. Restauratorka zyskała rozpoznawalność dzięki roli prowadzącej Kuchennych Rewolucji, które okazały się na tyle popularne, że z powodzeniem zapewniły jej status celebrytki. Większa sława to jednocześnie większe zyski, dlatego Magda dość wysoko wycenia sygnowane przez siebie produkty.

Kilka dni temu o wypiekach Magdy kolejny raz zrobiło się głośno. Niestety ponownie dzieje się tak za sprawą dość wygórowanych cen, o których mówi się w ostatnim czasie dość sporo. W poniedziałek na chrupkie ciastka spod ręki restauratorki skusiła się Anna Skura, która musiała za nie zapłacić skromne 60 złotych. Choć zapewne wystarczyło jedynie zapytać sprzedawcę o cenę, to podróżniczka była tym wyraźnie zaskoczona i nie kryła emocji.

Przeżyłam zawał dopiero, jak zobaczyłam na rachunku, że takie pudełko faworków kosztuje 60 złotych. (...) Ja nie jestem w ogóle "słodyczowa", więc się nie orientuję w cenach słodyczy, ale na bank to jest jakaś przeginka - prawiła w serii filmików opublikowanych na Instastories.

Przez jej wyznanie na nowo rozgorzała dyskusja o tym, czy wypieki "kreatorki smaku i stylu" faktycznie są warte tak dużych pieniędzy. Nie ma wątpliwości, że "faworki od Magdy Gessler" brzmią dużo bardziej prestiżowo niż te z sieciówki, jednak wiele osób skarży się na to, że z powodu ceny są one poza zasięgiem przeciętnego Kowalskiego.

O zdanie na temat słów Anny Skury Plejada postanowiła zapytać Larę Gessler, która stanęła oczywiście w obronie matki. Córka restauratorki twierdzi, że nie ma przymusu kupowanie ciast właśnie z cukierni Magdy, a chętni mogą zawsze upiec je sobie sami.

Ja naprawdę uważam, że nikt nikogo nie zmusza. Pracochłonną robotą jest robienie faworków. Jeżeli ktoś chce, my nie jesteśmy zachłanni na przepisy, wszystko jest, wszystko dajemy, możecie robić sami - powiedziała córka Magdy.

Jednocześnie celebrytka postanowiła wyjaśnić powody, dla których wypieki restauratorki potrafią przyprawić o zawroty głowy. Zdaniem Lary jednym z nich jest... wysoki koszt wynajmu lokalu.

A jak Wam się nie chce, to my chętnie zrobimy to bardzo dobrze za was. No i stąd jest cena... i z tego, jakie są czynsze na Mokotowskiej - skwitowała.

Przekonujące wytłumaczenie?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(433)
WYRÓŻNIONE
smacznego
5 lata temu
Dwie szklanki mąki, 7 żółtek, 2 łyżki śmietany, łyżka masła, łyżka wódki. Zagniatamy ciasto, walimy wałkiem, im dłużej tym lepiej się napowietrzy. Na godzinę do lodówy. Potem jeszcze raz zagniatamy, rozwałkować kilka placków jak najcieniej, wyciąć faworki i usmażyć na oleju. Posypać cukrem pudrem.
Nie i nie
5 lata temu
Ciekawe, że i tak największe kolejki są zawsze po faworki i pączki na grojeckiej, gdzie mała rodzinna cukiernia piecze od dekad najlepsze słodkości w Warszawie. I jwst tam polowe taniej i 10 razy smaczniej. Mimo, ze nie tak prestizowo. Takiego ruchu to geslerki za 100 lat u siebie nie zobaczą. Więc po co walić takie farmazony. Po prostu zwietrzyly interes, że celwbryctwo przyjdzie i kupi nawet sadze z komina bo tam jest modnie bo drogo a drogo bo modnie. Bzdet za bzdetem.
jaco
5 lata temu
Od lat nie trawię starej,a młoda jeszcze gorsza
woj
5 lata temu
Zaskoczona ceną? O ile wiem jest obowiązek wystawiania ceny przy produkcie.
kuchorzyk
5 lata temu
Macie przepis, kupcie produkty, zróbcie sami, będzie taniej, bo bez czynszu na Mokotowskiej mąka pszenna 600 g smalec 2 łyżki żółtka 15 cukier 200 g śmietana 6 łyżek spirytus 2 łyżki arak 1 łyżka smalec do smażenia 500 g cukier puder 100 g wanilia Smalec ucierać aż nabierze konsystencji śmietany. Wbić 15 żółtek, dodać cukier, alkohole, śmietanę i mąkę. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować ciasto na faworki bardzo cienko, oszczędnie podsypując mąką. Pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Naciąć wzdłuż w środku. Przewinąć. Rozgrzać smalec do smażenia w szerokim rondlu. Aby sprawdzić, czy tłuszcz ma odpowiednia temperaturę, wrzucić kawałek ciasta – jeśli natychmiast wypłynie, faworki można smażyć. Faworki smażyć partiami na złoty kolor, przewracając raz szpikulcem. Osączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem z wanilią
NAJNOWSZE KOMENTARZE (433)
Jurek
4 lata temu
faworki to ultra prosta potrawa, w meksyku robi się je z ziołami i okrasza serem tuż po usmażeniu. Wellman i Gessler z ryb robiły generalnie to np. w izraelu spotkałem się z taką potrawą około 20 lat temu. Z tym, że robili z ryb słonowodnych i nie przeplata się ich tak zmyślnie i w sumie bez sensu. Paski z jednej strony są podcięte po to aby w tłuszczu wygięły się w kształt podkowy. Płaty są cienkie około 5mm i smaży się je około 30s, używa się mąki delikatnie i smaży na gęsim smalcu. Tenże jest rozpuszczony wcześniej z przyprawami. Zaś samą rybę marynuję się krótko, bo maksymalnie 2h w grubej soli i soku z limonek. Nie używa się żadnego mleka ani wymyślnych ziół jest to bardzo prosta potrawa. Gotowe płaty są bardzo chrupkie i treściwe. Sos do tych chipsów jest na bazie kardamonu, zsiadłego mleka koziego i zataru. Robiłem wszystkie przepisy obu pań i nawet nie zbliżają się do kunsztu smakowego z izraela. Tłuszcz rozpuści tylko małe ości natomiast jeśli chce się rozpuścić duże a nawet kręgosłup należy przygotować zalewę octową! po tej zalewie płaty się płucze a następnie moczy w mleku z dużą garścią suszonego majeranku lub dużą kiścią świeżego oraz gruba solą. Około 8-12h. Duże ości oraz kręgosłup przyjmują postać galarety. Wystarczy je docisnąć aby straciły kształty. Ani jedna ani druga Pani nie mają pojęcia o rybach.
Gość
5 lata temu
Czy ty wiesz co piszesz? Puknij się w czółko 👹👹👹👹 czy wy obie wspomoglyscie służbę zdrowia ?
skurka
5 lata temu
może blogierka byla zdziwiona, ze nie dostała za darmo, w barterze, tylko musiala zapalcic jak zwykly czlowiek
Madzia
5 lata temu
Kim jest Lara??? Nie słyszałam o jej osiągnięciach w jakiejkolwiek dziedzinie.
Puzimuzi
5 lata temu
Nikt nikogo nie zmusza do kupna! Jej knajpa , jej ceny! Nie chcecie idzcie gdzie indziej lub zrobic sami!!!
tom
5 lata temu
Jak bardzo p. Gesler i jej córka, chca zaistniec !!! Gruba mamusia zakłada na siebie sukienke dziecka z przedszkola !!!!!!!, pozuje, robi dzióbki, przytłoczona snopkiem słomianych doczepów !!! Córka podnosi sukienke i tak krótką !!! One sa nie dowartościowane, zakompleksione, stwarzaja pozory szczęsliwej rodziny !!! A taki pociąg, do rozbierania sie i pokazywania nago--- to sie leczy !!!! żenada !!!
olo
5 lata temu
Najbardziej chytra i brzydka rodzinka !!!! Ale ciągle robią w okół siebie szum !!!Ta lara, sie nie śmieje--- ona rży!!!Odkad matka wywlekła ja do mediów--- tak polubiła sie pokazywac, ze teraz brzyduli nikt nie wygoni !!! Wyciera ścianki do tynku !!! Zadziera kiecki, pokazuje wszystko co może !!! A nikt, nie zwraca na nia uwagi !! I po co sie osmiesza brzydula ???????/
eryk
5 lata temu
To brzydkie dziewcze --- Lara-- powinna chodzić zupełnie nago !! przyodziana długim płaszczem !!!--- na widok faceta powinna szybko rozchylic płaszcz-- ona byłaby zadowolona a facet na pewno by uciekł !!!! Nie musiałaby, podnosic i tak krótkiej sukienki, wystawiac cos co sie nazywa biustem !!zadzierac spódnicę, aby pokazac nogę !!! Chora ekshibicjonistka !!!!11
emeryt
5 lata temu
W życiu bym od niej nic nie zjadł i w jej lokalu ! Czy ta baba zakłada w ogóle kiedyś przy pracach w kuchni czepek ? Jej kłaczyska w każdym posiłku chyba , wstrętne to musi być mam obrzydzenie . Gdzie sanepid- patrzą na jej programy i nikt nie reaguje a w innych restauracjach wala mandaty .
🤔🤔🤔🤔🤔
5 lata temu
Kiedy córka zmieni płeć
🤣🤣🤣
5 lata temu
To ceny dla jej ziomków eskimosów
Kantor mosiek
5 lata temu
Koszerne jedzenie jest beeee
Oli
5 lata temu
Wolę swoje,są tanie i zdrowsze
kolo
5 lata temu
Lara ma trzeci sutek czy męski biust
...
Następna strona