Trwa ładowanie...
Przejdź na
BEM
|

Syn Magdy Gessler odpowiada na krytykę cen w nowej restauracji jego mamy: "Można iść do salonu Bentleya i się skarżyć, że drogo"

363
Podziel się:

Restauratorka otworzyła lokal z bułkami za 16 złotych i zupą za 60. Internauci rozczarowani: "Miejsce dla bogaczy".

Syn Magdy Gessler odpowiada na krytykę cen w nowej restauracji jego mamy: "Można iść do salonu Bentleya i się skarżyć, że drogo"
Ceny dań w nowym barze Magdy Gessler zwalają z nóg (Instagram)

Magda Gessler już nieraz udowodniła, że ma smykałkę do interesów. Gwiazda TVN przez lata prowadzenia kulinarnych rewolucji wyrobiła sobie markę, dzięki której jest dziś najbardziej znaną "gastrokrólową". Magda prowadzi kilka lokali, do których przyciąga klientów nie tylko smak potraw, ale i magia nazwiska właścicielki.

Kilka dni temu Magda Gessler do spółki ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem, otworzyła na warszawskim Wilanowie nowy lokal, w którym można kupić słodkości oraz dania obiadowe na wynos. Zapakowane w słoiki zupy i gołąbki kuszą, by je zabrać do domu i spałaszować. Wygląda jednak na to, że nie wszystkich stać będzie na luksus kupienia sobie rosołu w słoiku. Część internautów skrytykowała wysokie - ich zdaniem - ceny w lokalu Gessler.

Zobacz także: Komornik i prokuratura przerwały rewolucje. Gessler musiała się poddać

Na pierwszy ogień krytyki poszły drożdżówki za 16 złotych.

Bułka za 16 zł haha, za tą cenę to mam 5 pysznych bułek - zwracają uwagę internauci.

Magda Gessler nie zostawiła tych uwag bez komentarza.

Sztucznych bułek na polepszaczach... Zdrowia życzę - odpowiedziała z przekąsem.

W Warszawie jest naprawdę mnóstwo piekarni które swoje pieczywo wypiekają samodzielnie bez dodatków polepszaczy, a ich cena nie jest nawet zbliżona do 16 złotych - nie poddają się internauci.

Miejsce dla bogaczy - kwitują.

Dla smakoszy - prostuje Gessler. - Pudełko papierosów 16 złotych. Co jest skandalem? - pyta retorycznie restauratorka.

Inni zwracają uwagę na brak konsekwencji Gessler, która w swoich programach wiele razy krytykowała prowadzących lokale za zbyt wygórowane ceny.

Tego typu zachowań na warszawskim rynku restauracyjnym kompletnie nie rozumiem ze względu na to, iż szanowna Pani wielokrotnie poruszała temat cen, krytykując te zbyt duże. Kompletnie rozumiem fakt, iż ma Pani zbudowaną markę na wieloletnim doświadczeniu, jednak jest to lekka przesada cenowa. Jednak być może się mylę i drożdżówki, które państwo sprzedajecie, są warte 16 złotych, stąd wydaje mi się, iż warto by było pokazać, dlaczego aż tyle. Klienci bardzo dobrze reagują na transparentność restauracji, jeśli chodzi o cenę za produkt - pouczają Magdę internauci.

Jeszcze inni łapią się za głowę na widok ceny słoika zupy. Za litr u Magdy trzeba zapłacić 60 złotych. Są jednak i tacy, którzy nie widzą nic nadzwyczajnego w podanej cenie.

Co ma bogactwo do litra rosołu za 60 zł? Wiesz, ile dostaje się ml rosołu w dobrej knajpie? Około 250-400 ml i kosztuje ok 15-25 zł. Więc tak, 60 zł to normalna cena, a jak nie pasuje to proszę siedzieć na d*pie w domu i nie burzyć się, że innych stać, a kogoś innego nie. Bo ja nie chodzę i nie krzyczę, że mnie nie stać na helikopter. Skąd w was ludzie taka zawiść? - bronią zupy za 60 złotych internauci.

Na krytykę postanowił zareagować również syn Magdy. Tadeusz Muller przekonuje, że wysokie ceny wynikają z jakości użytych produktów. Dodaje, że znaczenie ma też lokalizacja restauracji.

Za restauracje trzeba płacić, zwłaszcza tam, gdzie czynsze są duże. (...) przygotowujemy potrawy z ekologicznych warzyw. Nasz dostawca z Ożarowa ma 4 hektary i hoduje na nich warzywa - one kosztują dwa razy tyle. Doceniam dobrą jakość ciast, robimy je ze składników premium - tłumaczy w rozmowie z Plejadą.

Restaurator zasugerował, że jeśli dla kogoś ceny są za wysokie, nie musi stołować się w jego lokalu.

Oczywiście, można iść do salonu Bentleya i się skarżyć, że są drogie samochody, ale można też kupić sobie inną markę auta. Mamy demokrację, żyjemy jak chcemy - podsumował.

Skusicie się na pomidorówkę za 60 złotych?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(363)
WYRÓŻNIONE
Serek
4 lata temu
No cóż - bessos 💋💋💋 ...paróweczki 🤔 ...ale to chyba też nie wypaliło 🤨
Lol
4 lata temu
Ze niby Gesslerowa to taki Bentley kulinarny? Predzej jakis rozwalajacy sie trabant 😂
Taka Prawda
4 lata temu
To ,że kogoś stać to nie znaczy że ma przepłacać za wypociny marketingowe Gesslerowej. A porównanie do Bentley żałosne
Aaaa
4 lata temu
Ale porównanie 😂😂
Roberta
4 lata temu
Szukają jeleni. Wy placicie a potem Lara ma faceta, co by z nia nie siedzial gdyby nie Pln matki. Nie dajcie sie oszukiwac. Jestem za granica i nawet na zachodzie to jest to wygorowana cena za zupe na wynos, nawet z eco sklepu
NAJNOWSZE KOMENTARZE (363)
Kate Moss.
4 lata temu
Pani magda straszna osoba. Wlizie do kuchni do garów z tymi lokami, ocenia innych ze są grubi a ona jaka jest.
Look
4 lata temu
Szanowni państwo Gesslerowie, matka i syn przestańcie wygłupiać się tymi cenami. Może ktoś to kupi ale produkty są słabe, nie warte 60 zł za zupę. To granda. Może Uoki Zainteresuje się kalkulacja. Przecież hurtowe gotowanie i pieczenie to nie 20 żółtek na drożdżówkę. Kpina
flick
4 lata temu
Moja noga, ani mojej rodziny tam nie postanie, ani w żadnej z jej restauracji. Jak można w ogóle wymyślić takie ceny? To nieprzyzwoite i uwłaczające normalności. Zajadaj sobie te zupki i bułeczki sama zmanierowana lalo !!!
cfv
4 lata temu
Magda z Bentleyem ma naprawdę dużo wspólnego.....
BBW
4 lata temu
jaki bentley? zniknęła by z tvn to żarcie u niej było by dużo mniej warte, ale tvn jak po broni swoich do końca, a szkoda, bo jest dużo młodych zdolnych i tańszych
piekarz
4 lata temu
ona jest na polepszaczach. 1kg manitoba mąki, 20gram drozdzy aktywnych, trochę soli, 720g wody i poczekac az wyrosną i masz 30 bułek bez spulchniaczy. 30 -40 min w 200 stopniach pilnowac, az zbrązowieją, posypać makiem
deficyt
4 lata temu
małe porcje, DROGO, a smak nie zapadł mi w pamięci. Jeździ po Polsce, wywraca stoły do góry nogami, krytykuje, a sama nie ma wyśmienitej kuchni - przynajmniej w okresie, kiedy jadłam kolację. Za mało ma pieniędzy skoro sprzedaje rosół za 60 zł
abc
4 lata temu
Bo to restauracja dla snobów jest. Nie przychodzą po to, żeby zjeść, tylko żeby być. Jesteś głodny to do baru mlecznego. Są jeszcze gdzieś? Ja sobie kiedyś zamówiłam w drogiej restauracji frytki i pieczarki, bo lubię, to mi Pan kelner powiedział - takie danie to w barze na dworcu...
123
4 lata temu
nie lubie tej pani, uwazam ze bulka za16 zl to totalne zdzierstwo,kg maki plus jajka plus maslo troche cukru to ile bulek wyjdzie moze z 20szt a koszt naprawde niewielki
Śmieszek
4 lata temu
GastroKrólowa....hahaha kto to wymyślił ? :) Rozumiem, że można by też użyc określenia, odwołującego się do tej nazwy, które by brzmiało KrólowaWiatrów :-)
dcdc
4 lata temu
ceny dań dla towarzystwa wzajemnej adoracji....
dcdc
4 lata temu
dania dla towarzystwa wzajemnej adoracji, tzn ceny....
Ell
4 lata temu
Dziękuję, ale nie chcę za darmo tych dań. Wolę swoje przygotowane w domu.
Polo
4 lata temu
ten towar nie jest tyle wart !!!!!!!!!!!!!!!!
...
Następna strona