Magdzie Gessler w jesiennej ramówce TVN-u oprócz Kuchennych Rewolucji, powierzono realizację dwóch dokumentów. Jednym z nich jest Pyszne Peru, w którym restauratorka wcieli się w rolę przewodnika po smakach Ameryki Południowej. Gessler przyznała, że zaserwowana jej w "biednej restauracji" zupa z rybią spermą bardzo ją "wzruszyła".
Magda uważa, że najważniejszą zasadą w prowadzeniu restauracji jest "potrzeba karmienia ludzi", dopiero za tym powinna iść chęć zarabiania pieniędzy. Celebrytka zrezygnowała z bycia malarką i postanowiła "karmić bogatych ludzi".
Wzruszam się jedzeniem, szczególnie w Kolumbii. Wczoraj wracając z Kuchennych Rewolucji prawie się popłakał , tak przyjęli moją naukę. W barach w Peru karmili mnie rybią spermą. Jeśli pieniądze z restauracji są to dobrze, a jeśli nie ma, to może trzeba przestać karmić ludzi i skończyć na własnej rodzinie.