Trwa ładowanie...
Przejdź na
Kokosimo
Kokosimo
|

Magda Gessler zdradza przepis na IDEALNĄ sałatkę jarzynową: "Warzywa MUSZĄ być z rosołu. Do tego bardzo kwaśne antonówki" (WIDEO)

191
Podziel się:

Magda Gessler od dekad uchodzi za autorytet w dziedzinie gotowania. Specjalnie dla Pudelka "kreatorka smaku i stylu" wyjawiła swój sekretny przepis na doskonałą sałatkę jarzynową. Skorzystacie?

Magda Gessler zdradza przepis na IDEALNĄ sałatkę jarzynową: "Warzywa MUSZĄ być z rosołu. Do tego bardzo kwaśne antonówki" (WIDEO)
Magda Gessler zdradza przepis na idealną sałatkę jarzynową (Pudelek Exclusive)

Od premiery "Kuchennych Rewolucji" mija w tym roku 14 lat. W tym czasie ze średnio kojarzonej warszawskiej restauratorki Magda Gessler przeobraziła się w gwiazdę telewizji i - dla wielu - ikonę popkultury. Nie trzeba było długo czekać, aż zmianie ulegną także ceny, jakich celebrytka życzy sobie za produkty ze swojej jakże bogatej oferty.

Emitowany w stacji TVN program, w ramach którego Magda udziela profesjonalnej pomocy podupadającym restauracjom, właśnie powrócił na antenę już po raz 28.(!). "Kreatorka smaku i stylu" obecnie pochłonięta jest promocją świeżutkiego sezonu, w ramach której zawitała ostatnio na spotkaniu prasowym z dziennikarzami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Magda Gessler zdradza przepis na idealną sałatkę jarzynową!

Na konferencji nie zabrakło oczywiście naszej reporterki Simony Stolickiej, która ucięła sobie z Gessler pogawędkę dotyczącą zbliżających się wielkimi krokami świąt wielkanocnych. Magda wykazała się wyjątkową dobrodusznością i wspaniałomyślnie podzieliła się swoim sekretnym przepisem na idealną sałatkę jarzynową, czyli obowiązkowy punkt podczas świątecznych kolacji.

Więc najlepsza sałatka jarzynowa jest tam, gdzie gotujemy rosół - zaczęła celebrytka. Czyli te warzywa z rosołu, tak jak dawniej, żeby ich nie marnować, wrzucamy do sałatki. Ale nie przegotowujemy tych warzyw. Myśmy już zapomnieli, że dawniej wykorzystywano wszystko. Dzisiaj to się wyrzuca. To trzeba wyjąć w momencie, gdy jest trochę al dente. Pokroić. Musi być dużo selera. Ja używam czterech selerów. Musi być dużo marchwi, ja daję 12 sztuk. 12 sztuk pietruszki. Do tej wszystkiego dorzucamy ziemniaki gotowane osobno w rosole. Jeszcze liśćmi laurowymi gotowanymi w osobnym garnku na rosole.

I do tego dodajemy wagowo jajka, ogórki, im bardziej kwaśne, tym lepsze, które wyciskamy, żeby nie było "błota" w sałatce jarzynowej - kontynuowała. I do tego dodajemy grzybki marynowane, bardzo ostre. Mogą być pieczarki, mogą być gąski, ale nie mogą być podgrzybki lub prawdziwki, bo się ciągną. Do tego bardzo kwaśne antonówki, które nie mogą być sparciałe. Musi być ich tyle, ile ogórków. 1/5 sałatki to są jabłka i ogórki kiszone - zaznaczyła, po czym przeszła do wymieniania przypraw i innych ingrediencji niezbędnych przy produkcji "idealnej" sałatki jarzynowej Magdy Gessler.

Wypróbujecie ten przepis?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(191)
WYRÓŻNIONE
Aga
8 miesięcy temu
Ja zawsze gotuję warzywa normalnie w wodzie i moja sałatka wychodzi idealna Pani Magdo. A warzywa z rosołu nigdy w moim domu nie są wyrzucane. Wszystko się zjada. Miłego dnia
Klaudia
8 miesięcy temu
Pani Magdo, skąd ja mam wziąć anotnówki o tej porze roku? XD
Luśka
8 miesięcy temu
Ta kobieta sprawia wrażenie niechlujnej. Mało estetycznie prezentuje się w kuchni.
Viola
8 miesięcy temu
Buhahaha, ale cenne rady !!!
Pola
8 miesięcy temu
Tylko i wyłącznie warzywa gotowane w łupinkach a potem obierane i krojone 😉
NAJNOWSZE KOMENTARZE (191)
ola
8 miesięcy temu
Brednie opowiada ,całe życie gotuję warzywa w wodzie i sałatka jest przepyszna.Jeden raz zrobiłam tak jak mówi słynna kucharka i była beznadziejna.Nie wszystko co gotuje Pani Gesler musi być najlepsze.
Ala
8 miesięcy temu
A ja nie lubię salatki zrobionej z warzyw z rosołu!!! Warzywa gotowane w wodzie daja najlepsza sałatkę
Aga
8 miesięcy temu
Pani Magdo, jak się gotuje, to trzeba spiąć włosy. To są podstawy podstaw
damapik
8 miesięcy temu
jako wegetarianka nie mogłabym zjeść sałatki Pani Gessler...całe życie moja mama gotowała warzywa w zwyklej wodzie, dzięki temu mogłam ją zjeść. Potrawy powinno się odmięsniać, szczególnie warzywne i jarzynowe sałatki
TWas
8 miesięcy temu
bzdura z tymi warzywami gotowanymi w rosole, zawsze musielibysmy gotowac rosol zeby zrobic salatke ......geslerka nie wie co mowi, uwaza ze jest najlepsza a daleko jej oj daleko. Wchodzac do kuchni powinna zmienic peruke bo wyglada okropnie mieszjac ten rosol... ha ha ha
Martica
8 miesięcy temu
Bez grzybków!!!
Mama
8 miesięcy temu
Coz .uwielbiam ja ,stosuje wiele porad I przepisow .ale Sałatka jarzynowa to świętość każdego domu .każdy robi inaczej ,każdemu smakuje własną wersja a inne są już nie takie smaczne i nie da sie podzielić idealnym przepisem ,bo każdy ma swój idealny.
Gocha 🏠
8 miesięcy temu
Sałatka jarzynowa i grzybki i liście laurowe do tego? Te ilości warzyw to na 50 osób? U mnie sałatka jarzynowa wygląda zupełnie inaczej i jest królową wielu imprez rodzinnych. Każdy się zajada. Za przepis od pani Magdy Gessler podziękuję
Jenny
8 miesięcy temu
Warzywa z rosołu są całkowicie wygotowane i bez smaku.
Ada
8 miesięcy temu
I zasmażka zamiast majonezu 😀
Kiko
8 miesięcy temu
Nic nie musi być tak jak Pani mówi, każda rodzina ma swój sprawdzony przepis na sałatkę :) i jak to mawiali rzymianie de gustibus non est disputandum ;)
Góralka
8 miesięcy temu
W rosole warzywa to są wygotowane na wiór, grzyby? Kto to widział
Karolina
8 miesięcy temu
Uwielbiam jabłka z parchami. Są zdrowe i pyszne niepryskane i pachną, w środku są różowe a żadne pryskane jabłka nie mają tego słodkiego zapachu i smaku.
dziadek z Wol...
8 miesięcy temu
Bardzo lubie Pania Magde Gessler i wybaczam jej wszystkie wybryki.
...
Następna strona