Trwa ładowanie...
Przejdź na
Joanita
Joanita
|
aktualizacja

MrKryha zjadł kebaba u Filipa Chajzera. Youtuber narzeka na brak ważenia mięsa i nie tylko: "DRAMAT" (WIDEO)

137
Podziel się:

Dziennikarz, który przez ostatnie lata pracował w "Dzień dobry TVN", postawił sobie za cel "odczarować kebaba i nadać mu nowe życie". 5 kwietnia oficjalnie otworzył swój punkt gastronomiczny. Food trucka zdążył odwiedzić już MrKryha. Jak youtuber ocenił "kebsa" od Filipa Chajzera?

MrKryha zjadł kebaba u Filipa Chajzera. Youtuber narzeka na brak ważenia mięsa i nie tylko: "DRAMAT" (WIDEO)
Znany youtuber ocenił kebaba Chajzera. Co mu nie pasowało? (Instagram.com, TikTok, @filip_chajzer, @mrkryha)

Kraftowy Gemüsekebap, wzorowany na legendarnym przysmaku z berlińskiego z Kreuzbergu - właśnie w tym specjalizuje się "budka", którą ostatnio otworzył Filip Chajzer.

W najpiękniejszych snach nie wyobrażałem sobie takiego startu. Jestem dumny z mojej załogi i na końcu z siebie, bo, kiedy wszyscy się śmiali z "budy z kebsem", ja miałem to centralnie w du*ie i robiłem swoje! — napisał dziennikarz na Instagramie po pierwszym dniu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Iwona Pavlović o Dagmarze Kaźmierskiej. "Ja widzę, że Marcin jej trochę odpuszcza. On jej nie pushuje"

W niedzielę (7 kwietnia) Chajzer wrzucił kolejne zdjęcie. Zapozował przed food truckiem, na tle kolejki. Były gwiazdor "Dzień Dobry TVN" ewidentnie jest zadowolony z tego, że podczas słonecznego weekendu tyle ludzi przyjechało na Żoliborz, by spróbować przysmaków z jego "budki".

Nasze mięso marynuje się 24 godziny i jest robione tylko i wyłącznie dla nas. Nie spodziewałem się takiego uderzenia klientów. Kolejka od rana do nocy. Pięknie dziękuję za cierpliwość. Dziś, kiedy po raz drugi spotkałem tę samą parę w kolejce, a krótka nie była - poczułem radość. Wracają! — pochwalił się Filip.

MrKryha ocenił kebaba Chajzera. Co mu nie pasowało?

Krystian Sawicki, szerzej znany w internetowym świecie jako MrKryha, to czołowa postać na scenie kulinarnych influencerów, słynący z rozpowszechniania miłości do kebaba wyższej próby. Na swoim koncie na Instagramie zgromadził niemal 180 tys. fanów, podczas gdy na Youtube jego treści cieszą się uznaniem ponad 600 tys. subskrybentów.

Regularnie wyrusza na poszukiwania kebabowych perełek, zarówno tych znanych, jak i tych skrywanych w zakamarkach miast. Tym razem na jego radarze pojawiła się budka prowadzona przez Filipa, gdzie postanowił on zweryfikować ofertę gastronomiczną.

Aby delektować się kebabem serwowanym przez Chajzera, trzeba być gotowym na wydatek w przedziale 32-44 złote. Jednak dla Sawickiego zasadniczo cena nie była problemem.

Za skandaliczne uważam brak ważenia mięsa oraz to, jak wydawane są zamówienia. Nie ma mowy o żadnej powtarzalności. Byłem tam od godziny 14 do samego zamknięcia i dosłownie każdy kebab był inny. Patrząc na to, trzeba powiedzieć jedno: dramat – oznajmił.

Poczekałbym, aż ogarnie temat, zacznie ważyć mięso i wydawać takie same zamówienia. Póki co, nie robi wrażenia – ocenił MrKryha.

Pod filmikiem z testem smaku pojawiło się mnóstwo komentarzy. Ktoś tu nie lubi Chajzera. Totalnie nieobiektywna recenzja – napisał jeden internauta. Doczekał się wyjaśnienia od youtubera. Ja go lubię. Gadałem z nim z godzinę czasu. Wszystkie uwagi przekazałem, przyznał mi rację. Ja uważam, że każdy powinien dostać taka sama porcje – odpisał.

Kolejne osoba stwierdziła, że "44 zł za kebaba z przyczepy" to jednak lekka przesada. Wtedy Mr Krycha stanął w obronie biznesu Chajzera. Na obronę można powiedzieć, że dobre składniki. Warszawskie stawki za pracę. Przez to będzie drożej niż w miastach typu Toruń – tłumaczył.

Nadmieńmy, że już parę miesięcy temu Chajzer przybliżył fanom genezę swojego pomysłu. Genialnego kebabu skosztował, gdy był jeszcze dzieckiem. Stwierdził, że zrobi wszystko, by odtworzyć ten fenomenalny smak.

Prawie bo jestem perfekcjonistą i ciągle nie mogę uzyskać perfekcji smaku sosu do donera z lat 90. Nawet u słynnego Mustafy to już dziś nie to...To był jakiś 1990 albo 1991 kiedy razem z mamą Dorotą odwiedzaliśmy tatę Zygmunta w Berlinie Zachodnim. Tata Zygmunt malował i tapetował wtedy berlińskie mieszkania... – opowiadał.

Nie miał pewnie pojęcia, że zabranie po robocie Filipka na pierwszego w życiu Kebsa sprawi, że za ponad 30 lat dorosły Filip (z tym dorosły to też bez przesady) zapragnie mieć sieć, która przywróci godność temu genialnemu daniu, które berlińscy Turcy robią najlepiej na świecie – podkreślił.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(137)
WYRÓŻNIONE
Magda
8 miesięcy temu
Panie Chajzer proszę w końcu postawić na jakość i uczciwość ...To samo było z salonem fryzjerskim na Wilanowie,,,,bardzo bylismy zaskoczeni jak po Pana akcji zbierania wlosów dla dziewczynki na perukę nasz córka 8 lat zdecydowala sie sama oddac włosy 45 cm i na koniec tej usługi kazano nam zapłacić za obcięcie ...nie mal 5 lat temu 90 zł ...jak jest akcja charytatywna do której Pan namawia to branie za to pieniedzy nie jest w porzadku -kwota z kosmosu ....dziecku nawet głowy nie umyto ....a Pan się reklamował i swoj salon ,,,nie wspomnę o tym że dziecku obiecano dyplom ,,,nigdy nie dotarł do nas.....ja jestem dorosla i wiem że dorośli kłamią ...życie .Ale cięzko to wyjaśnić dziecku .....słabe to
Ala
8 miesięcy temu
Ja czekam na opinie Księciunia !!!
Taka prawda
8 miesięcy temu
Kolejki od rana do wieczora, Chajzer przestań wciągać Persil albo Omo,bo może przez godzinę około 14 stało z 10 ludzi a tak to pustki,więc przestań robić reklamę,przypuszczam że za 3 miesiące zwiniesz biznes, hehehe.
Leonidas
8 miesięcy temu
A później na Instagramie foty dumnych rozwielitek, z kebabami od Chajzera :)
hannah
8 miesięcy temu
te bułki są świeże jak jadą tyle czasu?
NAJNOWSZE KOMENTARZE (137)
Burnrose
7 miesięcy temu
Nie, że bronie Chajzera, ale "Kryśka" już od dawna mlaska tam gdzie mu "posmarują" ;)
Kebabzwagiaha...
7 miesięcy temu
Ja sie pytam... gdzie ktos wrzuca na wage mieso w kebsie??🤣🤣🤣🤣 moze sa jakies friki co tak robia ale generalnie tną batona i jalla do pity. Jezeli to najwiekszy zarzut to z dupy. Influensera tak pudelek opisał jakby pierwszy raz robił odcinek. Takze krycha czy krecha.. ja tam widze potencjał i chętnie zjem dziada na ostro!
Kamil
7 miesięcy temu
Placku youtuberze mieszkałem w Istanbule, Nowym Yorku i niegdzie nie widziałem żeby ktoś ważył mięso do kebapa czy kanapek które kupują robotnicy z budek w ulicznej sprzedaży. Tak samo w UK.
Gosc
7 miesięcy temu
Cena za kebab wyzsza w Polsce niz w Niemczech,masakra
Pozdro dla ku...
7 miesięcy temu
Przecież ten cały Mister K współpracuje z tymi krafciarzami z Lublyna i jeździ na otwarcia ich franczyz, więc....Dla mnie wiarygodność tej Krystyny w kebsach to zero.
ważenie reall...
7 miesięcy temu
przecież ważenie mięsa to jest najgorsza patologia kebabów, nie żaden pożadany standard, zazwyczaj rowna się skąpstwu i tyle, wielki ekspert sie wypowiedział xD to nie berlin kebab, gdzie za małe rollo 30 zł liczą i ważą co do grama
Widz
7 miesięcy temu
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Kebabów w Warszawie mnóstwo więc kupujcie gdzie chcecie.
Mistrz reklam...
7 miesięcy temu
Tak tak a babcia klocia sos wtedy ukisiła jedyny niepowtarzalny...uwielbiam te ogłupianie ludzi czyli wymyślanie otoczki markietingowej do zwykłego biznesu. A tym czasem pomysł podsunął sukces Podolskiego w Niemczech... pytanie jest nie czy ale kiedy to padnie.
Mistrz reklam...
7 miesięcy temu
Tak tak a babcia klocia sos wtedy ukisiła jedyny niepowtarzalny...uwielbiam te ogłupianie ludzi czyli wymyślanie otoczki markietingowej do zwykłego biznesu. A tym czasem pomysł podsunął sukces Podolskiego w Niemczech... pytanie jest nie czy ale kiedy to padnie.
Ccvhh
8 miesięcy temu
Co jest "kebap"?
Tyle w temaci...
8 miesięcy temu
Nawet za darmo nie chce placka z miesem od tego syneczka tatusia.
Xxx
8 miesięcy temu
Berlinscy turcy nie robia najlepiej, to tylko pojazuje polskie zasciankowosc…..dobry kraftowy kebab to tylko w Londynie, niemce moga im buty czyscic
FryderykCh.
8 miesięcy temu
naaaaaajlepsze KebaBy jakie jadalem przez jakis czas - w sumie juz wiele lat temu - to byl majstersztyk z kebabowni na ulicy Canebieres rog bulwaru Garibaldi w Marsylii. wspanialy sos i pieczywko! [fajne tez mieli arabskie slodycze tam btw]
Fryderyk
8 miesięcy temu
najlepszy KebaB jaki jadalem w sumie juz wiele lat temu to byl majstersztyk z kebabowni na ulicy Canebieres rog bulwaru Garibaldi w Marsylii. wspanialy sos i pieczywko! [fajne tez mieli arabskie slodycze tam btw]
...
Następna strona