Trwa ładowanie...
Przejdź na
Witek
Witek
|

Robert Lewandowski otwiera RESTAURACJĘ w Warszawie! "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie..."

335
Podziel się:

Szczegóły nowej inwestycji Roberta Lewandowskiego zdradził współpracujący z nim syn Magdy Gessler, Tadeusz Muller. Restauracja ma ruszyć już w wakacje. Wybierzecie się?

Robert Lewandowski otwiera RESTAURACJĘ w Warszawie! "3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie..."
Robert Lewandowski otwiera restaurację! (AKPA)

Nie od dziś wiadomo, że Anna i Robert Lewandowscy to nie tylko para sportowców, ale i biznesmeni z prawdziwego zdarzenia. Zarówno trenerka, jak i piłkarz umiejętnie korzystają z bycia na topie, angażując się w liczne, nie tylko sportowe przedsięwzięcia.

Jakiś czas temu przedsiębiorcza Ania postanowiła wziąć się za gastronomię. W 2018 roku trenerka otworzyła "healthy" kawiarnię i sklep, gdzie można zakupić jej autorskie, zdrowe produkty, a całkiem niedawno ruszyła z firmą cateringową.

Zobacz także: Anna Lewandowska wydała książkę Heathy Sweets. Nam opowiada o pisaniu w ciąży i ulubionych deserach Roberta i Klary

Okazuje się, że do tzw. gastro ciągnie też Roberta. Już jakiś czas temu donosiliśmy, że Lewy zainwestował w pływającą restaurację na Mazurach. To nie wszystko, bowiem 32-latek otwiera wkrótce kolejną knajpę. W nową inwestycję króla strzelców postanowił nas wtajemniczyć... syn Magdy Gessler.

Robię nową inwestycję. Jest to dosyć niemała restauracja. Będzie to sports bar w browarach warszawskich. Jest to miejsce, które wymyślił Jacek Trybuchowski, który zaprosił do współpracy naszego piłkarskiego idola - wyznał początkowo nieco tajemniczo w rozmowie z Jastrząb Post Tadeusz Muller.

To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć. Otwieramy w czerwcu/lipcu - kontynuował, promując miejsce sygnowane nazwiskiem Lewandowskiego.

Tadeusz powiedział też co nieco o tym, jaką rolę odgrywa on sam, a co należy do zadań znanego piłkarza:

Zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości, całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli, mam nadzieję, tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę - opowiada podekscytowany, przechodząc do roli Roberta:

Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify. To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje - zdradza.

Brzmi fajnie?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(335)
WYRÓŻNIONE
Beata
4 lata temu
I super, niech im się wiedzie, nie będzie wiecznie piłkarzem, trzeba mieć plan B i C , czasem i D się przyda. Nie ma nic gorszego niż zarobki z jednego miejsca, bo gdy coś się załamie to kicha, a rzadko się zdarza by załamywały się wszystkie branże
Monoa
4 lata temu
Boże ludzie, skąd w Wad tyle jadu.. Super ma kasę niech inwestuje. Nie prosi się Was o pieniądze tylko wykłada ze swoich a więc nie rozumiem takiego hejtu u Was. Szanuję i zazdroszczę też bym chciał mieć choć trochę jego kasy. Głupi by byli jakby nie korzystali z tego co mają i nie inwestowali dalej. Lewandowscy są na topie mają hajs i dzialają każdy inteligentny człowiek by tak robił. Powodzenia życzę.
Jaa
4 lata temu
Gratulacje 😊
Obywatel
4 lata temu
Znając zamiłowanie pana Roberta do agresywnej "optymalizacji" podatkowej, to pewnie będzie bardziej pralnia, niż restauracja.
janpawel
4 lata temu
Jeden z niewielu co kasę zarobil. Powodzenia.
NAJNOWSZE KOMENTARZE (335)
mat
3 lata temu
Lewy jak będzie potrzebował strony to pisz :)
sss
3 lata temu
amerykanska kuchnia w lokalu dla milosnikow sportu? jak ktos uprawia sport to zdrowo sie odzywia nie wpierdziela burgery czy frytki..porazka pomysl
kucharz
4 lata temu
no to na jesień będzie stal z anią za barem...i pilnował kelnerów i kucharzy...ha,,ha..
wera
4 lata temu
w tych czasach restauracja to duże ryzyko , nie prędko pozbędziemy się koronawirusa , , bo odkryto że covida mają nawet myszy których w miastach jest pełno
Grazyna
4 lata temu
I co beda w niej serwowac?Pewnie kulki mocy🤣🤦🏻‍♀️💁🏻
hihihihi
4 lata temu
czy żona będzie kucharką i serwować batoniki mięsne z robakami smażone na gęsim smalcu, to powinno być danie dnia
Dla Julek i s...
4 lata temu
Biorąc pod uwagę że jego żona sprzedawała pyry za 300zl będzie pewnie tanio xd
Jebudu
4 lata temu
A specialite de la maison będą kopytka i łazANKI 🤣🤣🤣🤣🤣
START HEJT!
4 lata temu
3300 m kw? Po co? Przecież restauracje są pozamykane. Pandemia.
Hanka
4 lata temu
będzie dokładał - jak do wszystkich swoich biznesów; jak odejdzie z Bayernu, będzie twarde lądowanie...
emerytka
4 lata temu
a tą w Giżycku - na wodzie, co tak się Ann nią chwaliła, już otworzyli?
Piotrek
4 lata temu
Robert życze powodzenia.Niech interes się kręci.Napewno przyjdę zobaczyć i zjeść coś smacznego.👌
Klenczon
4 lata temu
Daj mu Boże!Niech zarabia,ale nie wróżę mu powodzenia w tym biznesie jak się zwiąże z Gesslerem
Paul
4 lata temu
A pandemia?Jedni otwierają knajpy a inni.... Jak to jest?Wszystko nie dla wszystkich?Kolejna "celebrycka" knajpa z horrendalnymi cenami?Miejsce spotkań kołtunerii!z pracownikami na umowach śmieciowych?Nie mogę się doczekać,lecę!
...
Następna strona