Wchodzące w dorosłość dzieci sławnych rodziców mają już utorowaną drogę do świata show-biznesu. Nie wszyscy jednak korzystają z tego niewątpliwego przywileju. Wręcz przeciwnie, część posiadaczy znanych nazwisk woli koncentrować się na wytyczonej przez siebie ścieżce rozwoju, stroniąc wręcz od medialnego blichtru.
Ewa Wachowicz zawsze wykazywała się zdrowym rozsądkiem w kwestii wyboru drogi kariery przez swoją córkę. W jednym z wywiadów przyznała, że Aleksandra Osuchowska "nie ma najmniejszej ochoty" wiązać swojej przyszłości z funkcjonowaniem w błysku fleszy. Faktycznie, 24-letnia dziś kobieta, będąca owocem miłości restauratorki i jej pierwszego męża, Przemysława Osuchowskiego, tylko raz pojawiła się publicznie u boku mamy. W 2015 r. wystąpiła gościnnie w jednym odcinku programu kulinarnego "Top Chef".
Ewa Wachowicz pracuje razem z córką
Aleksandra studiowała budownictwo na Politechnice Krakowskiej. Pomimo swojego wykształcenia oraz wielu rozmaitych pasji, od jazdy konnej aż po kosmetologię, zdecydowała się rozwijać odziedziczoną pasję do gotowania. Jak przyznała jej mama, wspólnie pracują nad rodzinnym biznesem, krakowską restauracją Zalipianki, którą Ewa Wachowicz prowadzi z sukcesem od prawie 7 lat.
Moja córka od samego początku pracuje w restauracji. Przeszła przez wszystkie stanowiska - zdradziła w rozmowie z "Vivą".
Prowadząca program "Ewa gotuje" na prośbę Oli wzbrania się przed opowiadaniem o niej w mediach. Zdradziła jedynie, że nie miała żadnej taryfy ulgowej, zaczynając swoją karierę gastronomiczną "od obierania ziemniaków". Pomimo wspólnej pracy uwielbiają spędzać ze sobą czas w rodzinnym domu. Fotograficzne relacje z ich spotkań od czasu do czasu można podejrzeć na systematycznie prowadzonym przez Wachowicz profilu na Instagramie.
Niedaleko pada jabłko od jabłoni?