Trwa ładowanie...
Przejdź na
Kokosimo
Kokosimo
|
aktualizacja

Tiktokerka MIAŻDŻY catering Małgorzaty Rozenek: "Gorzej niż u Gessler. Jak COŚ TAKIEGO można wysłać do jedzenia?"

296
Podziel się:

Po wystawieniu recenzji cateringowi Magdy Gessler jedna z popularnych tiktokerek kulinarnych wzięła się za dietę pudełkową Małgorzaty Rozenek. "Niestety obiad to fujka. Nie dałam rady dokończyć" - stwierdziła. Od zważonego koktajlu truskawkowego dostała torsji...

Tiktokerka MIAŻDŻY catering Małgorzaty Rozenek: "Gorzej niż u Gessler. Jak COŚ TAKIEGO można wysłać do jedzenia?"
Tiktokerka MIAŻDŻY catering Małgorzaty Rozenek (Instagram)

Niedawne zwolnienie z ekipy programu "Dzień Dobry TVN", gdzie przez niespełna rok pełniła funkcję prowadzącej, wcale nie sprawiło, że Małgorzata Rozenek ma teraz nadmiar wolnego czasu. Oprócz pilotowania całej masy instagramowych współprac prężna przedsiębiorczyni wciąż sprawuje pieczę nad kilkoma biznesami sygnowanymi własnym nazwiskiem, w tym m.in. nad cateringiem dietetycznym "MRM food", który reklamowała "estetyką", "smakiem" i "biodegradowalnymi pudełkami z trzciny cukrowej".

Jeszcze w 2020 roku mówiło się, że los marki zdawał się być niepewny. Plotki o tym, że sprzedaż pudełek z niskokaloryczną żywnością okazała się niewypałem, podsyciło tylko nieoczekiwane zniknięcie strony. W rozmowie z Pudelkiem menadżer gwiazdy uspokoił wówczas, że był to efekt "wymiany kucharzy i jadłospisu", zapewniając, że "MRM food" jeszcze wróci na rynek.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Małgorzata Rozenek o wystąpieniu w sejmie. Teraz zajmie się polityką?

Tiktokerka recenzuje catering Małgorzaty Rozenek. Nie zostawiła na nim suchej nitki

Jak wyszło później w praniu, agent Gosi nie mylił się i biznes cateringowy "Perfekcyjnej" świętować będzie w tym roku czwartą rocznicę założenia. Cóż, wszystko wskazuje na to, że celebrytka właśnie straciła jedną klientkę i nie jest to dla marki dobry omen. Tiktokerka odpowiedzialna za profil Wyższy Instytut Smaku postanowiła ostatnio zabrać się za przeprowadzenie recenzji cateringu oferowanego przez Rozenek. Zaczęła od śniadania. Tym, co najbardziej zapadło jej w pamięć, był wysuszony ogórek, który w teorii miał "urozmaicić" kanapkę, a w rezultacie odebrał jej apetyt.

Wypróbuję catering od Małgosi Rozenek - zaczęła. Czy smakuje perfekcyjnie? Sprawdźmy to. Na śniadanie miałam pastę jajeczną z wędzonym indykiem i chlebem. Dobra, ale nie znoszę takich uschniętych warzyw w cateringach. Na drugie śniadanie owsianka i sami zobaczcie, że nie zachęca swoim wyglądem. Natomiast po wymieszaniu była to najlepsza pozycja z tego dnia.

Potem przyszła kolej na gwóźdź programu, czyli obiad. Składał się on z kaszy jęczmiennej, skrzydełek kurczaka i tartych buraczków. Niestety posiłek okazał się wielkim rozczarowaniem - na tyle dotkliwym, że Agnieszka wolała go nie dojadać.

Obiad to fujka - oceniła. Nienawidzę jak jem kurczaka i trafiam na te włókniste skrzydła. Sos był mocno przesolony. No i muszę wam przyznać, że uwielbiam buraki, ale nie te z posmakiem ziemi. Mam nadzieję, że był to chociaż czarnoziem.

Makaron w sosie paprykowym z pieczonymi warzywami przeznaczony na kolację też nie przypadł tiktokerce do gustu.

Nie dałam rady dokończyć tego dania i zjadłam kolację na obiad, czyli makaron przypominający smakiem makaron, który podają linie lotnicze na rejsach - stwierdziła.

Szczęście w nieszczęściu było takie, że w paczce był jeszcze deser w postaci ciasta, które okazało się zjadliwe.

Na podwieczorek ciasto z rabarbarem i porzeczką. I to było całkiem dobre. I do tego smakowało jak jagodowe. Jestem ciekawa co będzie jutro. Moja ocena? 5 na 10 - podsumowała.

Kolejnego dnia było jeszcze gorzej, jeśli chodzi o ofertę cateringu "MRM food". Zaczynając od zważonego mlecznego koktajlu truskawkowego, od którego tiktokerka niemalże dostała torsji, przez wołowinę w sosie pieczeniowym przypominającą ponoć smakiem jedzenie w szpitalu, po warzywne frytki z dipem z wędzonego twarogu - w ocenie Agaty Rozenek udało się "przebić" nawet Magdę Gessler i jej zepsutą zupę.

Nie ogarniam, jak coś takiego można wysłać do jedzenia? Nigdy nie jadłam gorszych warzyw. I jeszcze ten oddzielający się ser. Tragedia. Widać, że to długo nie leżało w chłodni. Rezygnuję z tego challengu, to znaczy cateringu - podsumowała.

Wierzycie, że jest aż tak źle?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(296)
WYRÓŻNIONE
Gosc
rok temu
Niemawidze tych komentarzy "mozna sobie ugotowac ". Ja pracujesz na 2 etatach,albo jestes menadzerem,ktory zasuwa po 12-13h to niby kiedy? Nie kazdy chce zyc na kanapkach
Koło
rok temu
Od kiedy słuchamy opinii jakichś przypadkowych osób z internetu które krytykują innych aby dostać pieniądze? Co z Wami się dzieje ludzie? Łykacie każdą propagandę jak pelikany.
Własny ogród
rok temu
Zaraz idę wyrwać z ogrodu trochę marchewki, pietruszkę, buraki, pora, koper, liście selera i ugotuję barszcz. Klientom wszelkich kateringów, jedzącym w szczycie sezonu warzywa z mrożonki, życzę smacznego.
Robert
rok temu
Dlatego Rozenkowa taka chuda jest ... Bo jak ma zjeść coś takiego to po prostu nie je nic i stąd jej figura ...
rgee
rok temu
MRM fuds XD
NAJNOWSZE KOMENTARZE (296)
damapik
rok temu
nie nalezy oczekiwac że jedzenie na wynos, gotowane czy przyrządzane dzien wczesniej dorówna obiadowi ugotowanemu we własnej kuchni w dzie spożycia. Ja natomiast od dawna jestem na cateringu dużej firmy i nigdy nie zdarzyły mi się takie wpadki. Rozumiem że jakość tego jedzeni jest zawsze słabsza od gotowanego na swieżo, ale rekompensuje mi to podstawienie posiłków prosto pod drzwi i segregowanie posiłków pod względem kaloryki
Wika
rok temu
Jeśli brakuje Ci pomysłów na to, co ugotować, to na Dietatu kupisz tygodniowy jadłospis w promocji. Dania są smaczne i szybko się je przyrządza, a za składnikami nie trzeba biegać po całym mieście. Są w każdym supermarkecie! Wypełnij formularz, a system podpowie kaloryczność diety.
Marta
rok temu
Haha. takie marchewki pałki raz jadłam z mrożonki ze sklepu Obrzydliwe jak paliwo zajeżdżalo!
Bella
rok temu
Uważam że za żywienie innych ludzi - w cateringu, restauracjach i ogólnie w gastronomii powinni brać się ludzie którzy mają o tym pojęcie, doświadczenie i robią to z pasji. Nie tylko z chęci nabicia sobie kieszeni jak pani MRM. Nazwisko to nie wszystko, żeby zdobyć i utrzymać klienta trzeba jeszcze zaangażowania, dbałości o szczegóły, stałej kontroli nad jakością wydawanych dań, produktów do nich użytych. To nie jest działalność którą można wykonywać z doskoku. Niech szanowna MRM zajmie się tym w czym jest najlepsza, czyli celebryckim bywaniem na salonach.
Celina
rok temu
Dlatego ja raczej nie zdecyduje się na catering wole gotować sobie sama ewentualnie czasami zamówić coś przez roomservice jak mam lenia. Domowe jedzonko i tak jest najlepsze
Melanż
rok temu
Co ona potrafi? Typowa blaza z telewizji
Himeji
rok temu
Już sam wygląd tego żarcia przyprawia o wymioty!
Ahaha
rok temu
Może jednorazowo bym zjadla, ale nie rozumiem ludzi którzy jedza tylko tego typu posiłki. Odgrzewane, nie wiadomo z czego i po prostu jak pozbierane resztki ze stołu.
Fuj
rok temu
Pracuję 10-12 godzin na dobę. Zawsze gotuję sobie pyszne posiłki. W życi bym nie zjadła czegoś takiego
Qaz
rok temu
Zważony koktajl? Czyli że na wadze był. Jeśli ma złą konsystencję, to "zwarzony". Polecam słownik, nie tylko autokorektę.
Kawa
rok temu
Jak można buc tak leniwym i kupować te pudełka?Żyjemy w dobie instagramów fb i innych social media. LUDZIE są tak proste i szybkie przepisy że aż chcę się gotować
Ewa
rok temu
Obrzydliwie to wygląda sanepid powinien się tym zainteresowac
Mayo
rok temu
Czekam, kiedy Rozenek i Lewandowska zostaną piosenkarkami.
Hee
rok temu
Do kogo Gosiu się robisz teraz podobna, kto tak Cię inspiruje wyglądem, bo to już nie Ty
...
Następna strona