Trwa ładowanie...
Przejdź na
Witek
Witek
|

Tiktokerka miażdży restaurację zwyciężczyni "MasterChefa"! Kazano jej zapłacić 50 (!) złotych za... dezynfekcję

200
Podziel się:

Co ciekawe, kwotę kobieta musiałaby zapłacić, gdyby jednak zdecydowała się nic nie zamówić i wyjść z lokalu. "Kelner powiedział, że jest pandemia i żebym się lepiej zastanowiła..." - relacjonuje wizytę w restauracji Basi Ritz tiktokerka, oceniając warty 139 złotych lunch jako "obleśnie słony".

Tiktokerka miażdży restaurację zwyciężczyni "MasterChefa"! Kazano jej zapłacić 50 (!) złotych za... dezynfekcję
Tiktokerka miażdży restaurację zwyciężczyni "MasterChefa" (East News, TikTok)

Chętnych do brania udziału w programach kulinarnych nie brakuje, czemu dowodzi fakt, że TVN niedawno ruszył z 10. już edycją "MasterChefa".

Zobacz także: Gessler ostro o daniu uczestniczki MasterChefa: "Nie mam ochoty tego próbować"

Niemal normą jest, że ci, którym powodzi się podczas gotowania przed kamerami, wkrótce otwierają własne restauracje. Nie inaczej było ze zwyciężczynią pierwszego sezonu formatu z gotowaniem w roli głównej. Barbara Ritz otworzyła swój lokal w rodzinnym Gdańsku. Choć knajpa, w której zjeść można między innymi takie specjały jak muszle św. Jakuba czy foie gras, dotychczas zbierała raczej dobre oceny, po ostatniej recenzji jednej z tiktokerek może się to zmienić...

Agata Testuje, którą śledzi w popularnym serwisie ponad 55 tysięcy osób, postanowiła skosztować tego, co w swojej ofercie ma restauracja Ritz i zrelacjonować wizytę na TikToku. Niestety, jak możemy dowiedzieć się z opublikowanego przez nią filmiku, już na samym wstępie czekało ją spore rozczarowanie...

Odwiedziłam restaurację zwyciężczyni "MasterChefa", no i słuchajcie, jaka akcja - zaczyna, ujawniając, że Basia wyjątkowo nadgorliwie podchodzi do obostrzeń związanych z pandemią:

Wchodzę tam sobie na luzaku w porze lunchowej. Chcę zamówić lunchyk, a kelner wskazuje mi menu i mówi, że jest pandemia i żebym się lepiej zastanowiła, bo koszt dezynfekcji, jeśli nie zamówię, będzie wynosił 50 złotych - słyszymy. No i ogólnie miałam wyjść, ale stwierdziłam, że opowiem Wam tę historię i zrobię dla Was tiktoka.

Jak się okazuje, posiłek z menu lunchowego nie zdołał zrekompensować zaskakującego "ostrzeżenia" kelnera dotyczącego opłaty za samo wejście do restauracji.

No i przechodzę do oceny. Dobrego smaku to ja tam nie uświadczyłam, ale za to soli tam nie żałowali. Za ten obleśnie słony lunch zapłaciłam 139 złotych. Nie polecam - podsumowuje szczerze to, co zjadła rozczarowana Agata.

Pod niepochlebną recenzją tikktokerki zaroiło się od komentarzy zszokowanych internautów.

A to oni litrem czystego spirytusu ten stolik dezynfekują? Bo cena dezynfekcji na to wskazuje. Ale cyrk;

Ciekawe, co na paragon nabijają, jak ktoś nie zamówi nic i ma płacić 50 złotych...;

Czekaj... Ty miałaś zapłacić za dezynfekcję, jak nic nie zamówisz?;

Koszty dezynfekcji? Każdy sklep to robi za darmo;

Przecież za 50 złotych to jest cały płyn do dezynfekcji;

Chyba to niezgodne z prawem takie traktowanie...

Ale chamstwo - rozpisują się użytkownicy, zwracając także uwagę na to, że w restauracji nie było za wielu gości:

Nic dziwnego, że tak pusto;

Ale pustki;

Dlatego tak pusto - zauważają.

Jedna z internautek podzieliła się własnym doświadczeniem z lokalu Basi Ritz:

Jak byłam ostatnio z dzieckiem na spacerze i zachciało się jej do WC, to zapytałam kelnerki, czy możemy skorzystać i powiedziała, że za siku 50 złotych - wspomina.

W sieci rzeczywiście można znaleźć informację na temat tego, że w Ritz pobierana jest skrajnie wysoka opłata za toaletę.

W związku z COVID-19 toalety są dostępne wyłącznie dla gości restauracji. Dla pozostałych osób opłata za toaletę wynikająca z konieczności dezynfekcji wynosi 50 złotych - cytuje komunikat z restauracji portal Trojmiasto.pl.

Myślicie, że zwyciężczyni "MasterChefa" ustosunkuje się do nagrania tiktokerki?

A jeśli chcecie się dowiedzieć na przykład tego, dlaczego niektóre gwiazdy nie chcą z nami rozmawiać, zapraszamy do odsłuchania nowego odcinka Pudelek Podcast!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(200)
WYRÓŻNIONE
Miloš
3 lata temu
Nie lubiłam tej Ritz w tym programie, sprawiała wrażenie bardzo zarozumiałej i wyniosłej, moim zdaniem powinna była wygrać Kinga Paruzel, która i tak zdobyła większą rozpoznawalność niż ta Baśka
Cała prawda
3 lata temu
Ludzie dziwią się, ze dla ludzi z zewnątrz restauracje ustalają absurdalnie drogie korzystanie z toalety. To miejsca, gdzie goście przychodzą w spokoju, smacznie zjeść , a nie patrzeć na tłumy gości korzystających z toalet, często zostawiających po sobie po prostu smród i syf, który oczywiście ktoś za darmo powinien za nich chcieć sprzątać. Komedia, akurat uważam z dla gości niekorzystających z restauracji to odpowiednia cena, której są świadomi przed skorzystaniem z usługi;)
Pat
3 lata temu
Wyobraźcie sobie paragon z pozycją WC > 50 zł :D no chyba bym padła
N.
3 lata temu
Wiecie jak robi się foi gras? Gęsiom wsadza się rurki w przełyk i karmi się je tłuszczem. Jestem mięsożercą, ale produkcja tej potrawy to jest sadyzm w czystej postaci. Kura w klatce 20cm na 20 cm ma lepsze i bardziej komfortowe "życie" niż te biedne gęsi
Żal
3 lata temu
Bo strasznie słabo, ciekawe jak chcieli wyegzekwować tą kasę za dezynfekcję. Widać, że w głowie się poprzewracało. Ale ludzie to już wiedzą i czują to widać bo pusto tam strasznie.
NAJNOWSZE KOMENTARZE (200)
Orzech
2 lata temu
Jeśli coś jest niesmaczne poprostu za to nie płacę, mi też nie łacą za źle wykonaną prace,dość tego
anonim
3 lata temu
Polecam zapoznać się z relacją p. Ritz, wygląda na to że tiktokerka zmyśliła niektóre kwestie :) żałosne...
Ula
3 lata temu
Co ona wygaduje, z relacji restauracji wynika, że było zupełnie odwrotnie, i w tym przypadku wierzę właścicielce restauracji..
Robert ty
3 lata temu
Przeczytajcie sobie na fp tej restauracji. Podobno Grażka wszystko zjadła, a na koniec powiedziała, że było be i zażyczyła sobie rekompensaty... Taka właśnie dama. Z rachunku usunęli jej napoje, tylko dlatego, że powiedziała, że cos było za słone, po czym wyszła i wylała wiadro pomyj na restaurację opowiadając głupoty. Takich ludzi powinno się utylizować.
Maniaa
3 lata temu
Bzdury opowiada!!! Byłam w tej restauracji, nic takiego nie ma tam miejsca. Jak można tak kłamać, po co?? Żal mi takich ludzi
Xxx
3 lata temu
Czy tylko mnie do szału doprowadza nazwa" tiktoker" , " youtuber"," influencer" 🤮🤮🤮🤮 no ostatnio aż roi się od znawców w dziedzinie jedzenia, makijażu itd itd sami eksperci , normalnie światowe sławy w różnych dziedzinach życia ... czerpiące korzyści z " doradzania" , krytykowania, żyjące za lajki i często gęsto gadające głupoty byleby utrzymać tylko oglądalność, jak szanowna tiktokerka jest taka mądra to polecam otworzyć własną restaurację i poczekamy aż znajdzie się na językach innych tego typu podobnych ludzików a jak jedzonko nie smakuje zawsze można zjeść kebaba bez zbędnego gadania i ogłaszania tego całemu światu.
ewa
3 lata temu
Nie jestem z Gdańska, ale faktem jest, że przy wejściu do restauracji jest wywieszona karteczka, że za korzystanie z toalety nie będąc gościem trzeba zapłacić 50,00 zł. na dezynfekcję w okresie pandemii. Tylko w powyższym artykule o toaletę nie chodzi, tylko opłatę za nastepną dezynfekcję. Była niedziela po popołudniu, ale klientów w restauracji było może z 4 .
Fake News
3 lata temu
Zabawa w COVID-19 skutkuje wzrostem cen... Bawmy się dalej a chleb będzie po 10 zł a benzyna po 15 za litr :p
Aga
3 lata temu
I jeszcze za serwis sobie sami doliczają z góry, porażka
Ola
3 lata temu
Nawet nie wiem gdzie ta restauracja jest więc chyba nie jest popularna
Olo
3 lata temu
Ceni się No i za kibel pięć dych kurde to trzeba dużo wysiusiać
Żenada
3 lata temu
Czemu mam wrażenie, że szybciej ta kelnerka wyleci z roboty niż Baśka zrozumie cokolwiek.
gośc
3 lata temu
No i wyszło szydło z worka one wszystkie takie ekskluzywne kucharki jak ja baletnica ,a Baśkę promowała Gessler a przede wszystkim jest nie miła a obsługa wiele do życzenia !!!!!!!!!.Najlepiej niech sam pójdzie i zobaczy lub coś zamówi jak chce coś powiedzieć!!!!!!!!!!!!!!!
Obrzydlistwo
3 lata temu
Wszystkich fanów "zbierającego dobre recenzje" foie gras polecam poczytać, w jaki sposób ono powstaje :) Męczenie miesiącami biednych kaczek i gęsi, żeby państwo później mogło skosztować - MNIAM!
...
Następna strona