Tłusty czwartek to dzień, na który czekają wszyscy miłośnicy słodkości w Polsce. Jak co roku, Polskę ogarnia prawdziwe pączkowe szaleństwo, a cukiernie przeżywają oblężenie. Swoim klientom pączki oferuje również Magda Gessler.
Ile kosztują pączki w cukierni Magdy Gessler? Ceny robią wrażenie
Gessler w 2025 roku ponownie podniosła ceny pączków w kawiarni "Słodki i Słony". Jak donosi "Super Express", podstawową wersję tego przysmaku można u niej kupić za 23 złote. Pączki z bardziej wyszukanym nadzieniem (adwokat lub śliwka w czekoladzie) kosztują 24 złote.
Jeszcze rok temu cena pączków u Magdy Gessler wynosiła 22 złote. W poprzednich latach pączki kosztowały tam odpowiednio: 18 zł (2023), 15 zł (2022) i 11 zł (2021).
Dla porównania średnia cena pączka w cukierni wynosi między 6 - 8 złotych. Jeszcze taniej można kupić je w supermarkecie, gdzie cena to nawet mniej niż 3 złote.
Tanio nie jest też w przypadku faworków, za pół kilograma popularnego "chrustu" trzeba u gwiazdy zapłacić 150 złotych.
Dlaczego pączki Magdy Gessler tyle kosztują? Restauratorka tłumaczyła powody
Jak gwiazda TVN-u tłumaczy tak wysokie ceny? Oprócz prestiżowej lokalizacji cukierni wskazuje na składniki, które są coraz droższe.
By wyprodukować dobrego pączka, trzeba zakupić 36 żółtek, prawie pół kilograma masła i kilogram mąki. Do tego dochodzą oczywiście koszty utrzymania lokalu oraz personelu. To kosztuje! – mówiła w przeszłości "Faktowi".
A Wy skusilibyście się na pączusia od Magdy Gessler?
