Magda Gessler bardzo długo pracowała na celebrycki status, z którego dziś czerpie garściami. "Kreatorka smaku i stylu" nie poprzestała na samej obecności w telewizji, ale intensywnie firmuje też produkty własnych marek, a ostatnio coraz częściej gości także w reklamach. To już niemal tradycja, że ceny przysmaków czy usług sygnowanych jej nazwiskiem potrafią przyprawić o ból głowy.
Jeszcze nie tak dawno informowaliśmy, że w tym roku dwucyfrowa inflacja dopadła także Magdę Gessler, która sprzedawała pączki na Tłusty Czwartek za "skromne" 13 złotych. Wcześniej oferowała z kolei świąteczne zestawy za 450 złotych, co jak zawsze wywołało emocje. Co na to sama zainteresowana? Powiedzmy po prostu, że internauci będą musieli pogodzić się z tym, że jej produkty nie są dla każdego.
Przypomnijmy: Magda Gessler z empatią o sugestiach, że 15 złotych to wygórowana cena za pączka: "MAM TO W D*PIE"
Teraz nadchodzi Wielkanoc, a Magda już powoli rusza z pomocą osobom, które chcą ucztować przy stole pełnym przysmaków jej przepisu. Jeżeli ktoś sądził, że restauratorka planuje uczynić autorskie menu bardziej przystępnym dla każdego, to niestety może się rozczarować...
Zacznijmy od tego, że jaja faszerowane pieczarkami i koprem kosztują 30 złotych za pięć połówek, a więc za jedną zapłacimy aż 6 złotych. W innym wariancie, z szynką wiejską, jest to już 7 złotych za połówkę. Na tym oczywiście nie koniec, bo Gessler przygotowała coś dobrego dla każdego. Jeżeli jesteście fanami pasty jajecznej, to 200-gramowy słoik kosztuje 29 złotych.
Barszcz biały Magda sprzedaje w słoikach po 900 ml i wycenia taką przyjemność na 60 złotych, natomiast krem chrzanowy na zakwasie z żuru i pulpetami cielęcymi to koszt rzędu 75 złotych. Pół kilograma mięsa, w różnych wariantach, waha się od 25 (baleron wiejski) do nawet 60 złotych (boczek marynowany po polsku).
Kilogram chleba na żytnim zakwasie kosztuje u "kreatorki smaku i stylu" 35 złotych, domowy majonez 18 złotych za 200 gramów, chrzan 15 złotych za 235 mililitrów, a sos tatarski z grzybami 27 złotych za 200 gramów. Na deser oferuje z kolei kilka słodkości: jabłecznik z cynamonem za 70 złotych, babkę drożdżową z bakaliami za 80, sernik krakowski za 90, albo najdroższy w tej kategorii makowiec z orzechami - 130 złotych za 1,2 kg.
Zachęciła Was do zakupów?
Pulpety ocieplają wizerunek Królikowskiego oraz StingGate na Wiktorach