Dav

Wojtek Sawicki i Agata z Life on Wheelz ROZSTALI SIĘ! Wydali oświadczenie: "Uczucie wygasło. Umarło w nas życie"

Wojtek i Agata Sawiccy, znani w sieci jako Life on Wheelz, poinformowali za pomocą Instagrama, że podjęli decyzję o rozstaniu. Przy okazji zdradzili, co dalej z tworzonym przez nich projektem i profilem.

Wojtek Sawicki i Agata rozstają się! (Instagram.com, lifeonwhlz)

Wojtek Sawicki to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych w sieci influencerów, który walczy o zrozumienie dla osób z niepełnosprawnościami. On sam zmaga się z dystrofią mięśniową Duchenne'a. Choroba nie przeszkodziła mu jednak w spełnianiu marzeń i szczęściu w życiu prywatnym. W 2022 roku poślubił swoją partnerkę, Agatą Tomaszewską.

4 sierpnia Wojtek i Agata Sawiccy we wspólnym oświadczeniu poinformowali, że podjęli decyzję o zakończeniu związku.

Ta informacja może być dla was szokiem. Ale nie chcieliśmy już dłużej z nią zwlekać. Poza tym w naszej działalności szczerość zawsze była priorytetem. I dalej pragniemy się tego trzymać. Do rzeczy: po sześciu latach bycia razem postanowiliśmy się rozstać. To był piękny czas, który miał na nas wielki wpływ. Połączyła nas niesamowita, bezinteresowna miłość. Mamy poczucie, że wychodzimy z tego związku jako lepsi, bardziej świadomi ludzie. Wynieśliśmy z tej intensywnej i magicznej relacji wiele dobrego. Jednak od pewnego czasu czujemy, że nasze uczucie wygasło. To bolesne, bo naprawdę o nie walczyliśmy. Przez wiele miesięcy próbowaliśmy zażegnać kryzys. Nie udało się. Nie potrafimy już dłużej walczyć, jesteśmy zmęczeni psychicznie i fizycznie. Umarło w nas życie. Powoli więc godzimy się z przykrym faktem, że ludzie się rozchodzą bez względu na to, czy są sprawni, czy nie. Jak widać, dotyczy to również takich par, jak nasza. Tak, związek interablistyczny też może się rozpaść. Trzeba mieć także świadomość, że w każdy związek wpisane jest ryzyko rozstania. My podjęliśmy to ryzyko. Teraz co prawda cierpimy i z bojaźnią myślimy o przyszłości. Ale było warto! Przeżyliśmy bowiem coś fantastycznego, coś trudnego do opisania słowami. Nigdy nie będziemy tego żałować! - czytamy.