CIACHO TYGODNIA: Andy Baraghani - przystojny redaktor magazynu kulinarnego i gwiazda YouTube'a (ZDJĘCIA)
Zwrócilibyście się do niego po kulinarne porady?
Na przestrzeni lat doczekaliśmy się już wielu kucharzy, którym udało się zdobyć międzynarodową sławę. Zdecydowany prym w tej kategorii wiedzie znany z porywczego temperamentu Gordon Ramsay. Polscy miłośnicy kulinariów doczekali się nawet własnego odpowiednika brytyjskiego szefa - tytuł ten od lat dumnie dzierży "kreatorka smaku i stylu" Magda Gessler.
W ostatnich latach wielu kucharzy prężnie działa w sieci, dzieląc się sprawdzonymi przepisami z internautami za pośrednictwem mediów społecznościowych. Do tego grona zalicza się także Andy Baraghani, redaktor kulinarnego magazynu "Bon Appetit" - od jakiegoś czasu tytuł ten znany jest zwłaszcza ze świetnie rozwijającego się kanału na YouTubie, nad którym czuwa właśnie przystojny kucharz.
Baraghani jest synem irańskich imigrantów, który swoją przygodę ze światem kulinariów rozpoczął w wieku 8 lat. Jako 15-latek Andy otrzymał swoją pierwszą posadę w restauracji - tam zaś polecono mu, by zamiast uczęszczać do szkoły kulinarnej, zdobywał doświadczenie w kolejnych lokalach.
"(...) To była moja ścieżka, jako osoby, której nie było stać na szkołę kulinarną. Po prostu musiałem pracować w restauracjach i to była najlepsza rzecz, jaką mogłem zrobić. Oprócz zdobycia niesamowitej wiedzy o jedzeniu (...) jest tyle innych rzeczy, których uczysz się w kuchni, jak pracować z ludźmi, jak się komunikować, jak używać wszystkich zmysłów" - mówił kilka miesięcy temu w wywiadzie dla portalu Out.com.
Zobacz również: CIACHO TYGODNIA: Lucas Bravo, francuski gwiazdor serialu "Emily w Paryżu". Ma w sobie "to coś"? (ZDJĘCIA)
Dziś Baraghani jest prawdziwą gwiazdą YouTube'a. Kanał "Bon Appetit" śledzi prawie 6 mln użytkowników. Samego Andy'ego na Instagramie obserwuje za to ponad 360 tys. osób. Kucharz nie ukrywa, że jest niezwykle dumny, gdy widzowie odtwarzają jego przepisy we własnych domach i wysyłają mu prywatne wiadomości. Te nie zawsze dotyczą jednak gotowania... Jak twierdził Baraghani w rozmowie z Out.com otrzymuje także wiele "słodkich wiadomości".
"Niektóre są tak słodkie, że nie mogę na nie odpisać" - uściślił kucharz.
Poznajcie Andy'ego Baraghaniego. Przystojny?
Andy przygodę z kuchnią rozpoczął w wieku zaledwie 8 lat. Jako 15-latek zdobył swoją pierwszą posadę w restauracji, a doświadczenie zbierał nie w kulinarnej akademii, lecz w kuchniach kolejnych lokali gastronomicznych.
Od 2015 roku Baraghani jest redaktorem magazynu "Bon Appetit". W ostatnich latach skupia się na kulinarnym kanale na YouTube pod tą samą nazwą.
Kanał "Bon Appetit" dziś śledzi prawie 6 mln użytkowników. Internauci chętnie obserwują także poczynania samego Andy'ego za pośrednictwem jego instagramowego profilu.
Andy nie ukrywa, że dostaje mnóstwo wiadomości od fanów, nie wszystkie dotyczą jednak gotowania. "Niektóre są tak słodkie, że nie mogę na nie odpowiedzieć. Ostatecznie jednak doprowadzam ich do "Bon Appetit", dania lub jedzenia, a to czyni mnie naprawdę szczęśliwym. Więc nie przestaję się uśmiechać" - powiedział kilka miesięcy temu portalowi Out.com.